Millor neuroliderar que manar!

Fa temps, en una conferència sobre lideratge, el conferenciant – un gran professional molt coneixedor d’aquest tema per la seva trajectòria en multitud d’empreses d’èxit – va dir: “Les persones no se'n van de les empreses, se'n van dels seus caps”.

És una reflexió interessant! I crec que és certa.

Dos anys després i durant dotze mesos, vaig estar fent una enquesta de motivació, entre tots els meus clients de formació i coaching. I curiosament entre els tres primers factors de motivació, d'una llista de quinze, els enquestats, que pertanyien a diferents empreses, sectors, edats, professions, etc. explicaven que era per a ells un “bon cap” era:

  • Tenir en compte les característiques, perfils i necessitats de cada persona de l'equip
  • Relacionar-se i entendre el seu equip
  • Fer que tots treballem en equip i no permetre regnes de taifes.
  • No aplicar el cafè per a tots
  • Evitar que les persones odiïn la seva feina i a la seva empresa
  • Saber motivar
  • Preparar-nos i ajudar-nos quan hi ha canvis
  • Crear un ambient de treball
  • Ser just en l'aplicació de premis i càstigs

Crec que tots pensem que a les persones de l'equip és important aplicar-los diferents estils de lideratge. A mi m'agrada, sempre posar l'exemple que a cada fill/a li hem d'aplicar un estil diferent en educar-los, ja que són diferents quant a grau de maduresa, intel·ligència, responsabilitat, emocions, motivació, necessitats, etc.

Tot i això, el neurolideratge va molt més enllà:

Sabies que la ment està programada per cooperar? La neurociència ens diu que, la disposició a cooperar amb altres per solucionar problemes diversos i complexos és innata, ¿T’agradaria que això passés al teu equip? Què tots/es remaren en la mateixa direcció? Imagina't tot el que podries aconseguir i com milloraria el clima de l'equip.

Sabies que les experiències passades segueixen marcant el pensament, les emocions i la conducta de les persones fins que no es produeixin noves experiències que determinin un nou camí? Què passa si l'experiència de la persona és negativa? T'imagines sabent crear experiències que influeixin positivament en el pensament, emocions i la conducta de les persones? Com ​​et sentiries?

Sabies que la informació que rep una persona influeix significativament en les seves expectatives i en la seva manera d'actuar? Què passa si hi ha manca d'informació o aquesta és abundant o no és clara? T'agradaria ser capaç de comunicar-te amb el teu equip per influir positivament en les seves expectatives i en la forma d'actuar? Què podries aconseguir?

Sabies què el cervell reacciona fonamentalment en resposta a emocions? I les emocions són el determinant de la conducta, de l'aprenentatge, etc. Quines emocions predominen al teu equip? T'agradaria ser un bon líder emocional?

Sabies que el neurolideratge facilita els processos de canvi, reduint l'estrès i la incertesa de les persones davant de noves situacions? Com ​​gestiones el canvi i l'estrès que implica el canvi? Ara que estem en temps de canvis constants, t’imagines aconseguint els canvis desitjats?

I jo no ho sé si mai t'has preguntat: “Què estarà pensant aquesta persona?”, “M'agradaria estar dins del seu cap”…

No es tracta d´aprendre a llegir el pensament. El neurolideratge t'ajuda a conèixer com pensen senten i actuen les persones, cosa que facilita enormement la teva funció i la teva vida.

 

“El Neurolideratge intenta crear a l'equip a dirigir, les condicions perquè tot funcioni millor.”

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

directiveslogo