Neix la càtedra EIC-UPC ‘Enginyeria i Empresa’

Enginyers Industrials de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han impulsat una nova càtedra, ‘Enginyeria i Empresa’, amb l’objectiu d’estrènyer la col·laboració de l’acadèmia i la professió en l’àmbit de l’enginyeria industrial.

En un acte a l’escola d’enginyeria de Terrassa (ESEIAAT), conduit pel seu director Xavier Roca, les dues institucions –representatives en l’àmbit de l’enginyeria- han signat el conveni que formalitza la creació d’aquesta Càtedra. La voluntat és orientar les activitats de la Càtedra a la formació, la detecció de talent, la recerca, la transferència de tecnologia, el suport a la innovació així com la divulgació i difusió de coneixement en el camp de l’enginyera industrial.

El professor de la UPC Daniel García-Almiñana serà l’encarregat de dirigir la Càtedra amb Neus Cònsul, actual directora de l’ETSEIB, i Pere Homs, director d'Enginyers Industrials, com a codirectors. 

Relació estructurada

Durant l’acte de signatura del conveni el president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Renom, ha recalcat que tirar endavant aquesta Càtedra aporta “tot allò necessari per adaptar-nos als requeriments de les noves realitats”. Per Renom, la Càtedra és un model circular que aporta el “lideratge, coneixement i talent” que necessita l’empresa del país i, alhora, que la futura Fundació Enginyeria i Empresa que promouen els Enginyers donarà “acompanyament, coneixement i ocupabilitat” al perfil professional dels futurs enginyers i enginyeres.

Per la seva banda, el degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Josep Canós, ha recordat que les dues institucions ja han col·laborat estretament al llarg de molts anys, però ha assenyalat que avui “la Càtedra fa que la col·laboració entre acadèmia i professió prengui estructura per tirar endavant “unes ambicions i uns objectius” comuns. Per això, ha assegurat que la concreció d’aquesta relació de col·laboració suposa un “dia de joia”.

La codirectora de la Càtedra, Neus Cònsul ha destacat que la signatura “a tres bandes és clarament una voluntat de futur”. Ha assegurat que aquesta col·laboració permetrà també que la universitat no quedi “aïllada” de la professió, amb la presència del Col·legi, que està “al peu del canó de la professió”, en la formació dels futurs enginyers. També ha agraït el suport tant al rector de la UPC sortint, Francesc Torres, com el rector recent elegit, Daniel Crespo. Per la seva banda, Crespo s’ha mostrat satisfet de signar la Càtedra que ha descrit com un “instrument molt positiu”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.