Neix l’Observatori de l’Aigua

Amb l’objectiu de compartir visions i punts de vista al voltant de la gestió de l’aigua, els col·legis d’Economistes, Enginyers Agrònoms, de Camins i Industrials han creat un nou Grup de Treball L’Observatori de l’Aigua neix, doncs, després de constatar el diagnòstic compartit entre “quatre actors força rellevants dins el sector”. Així ho ha explicat el president de la Comissió de Canvi Climàtic i Economia Circular d’Enginyers Industrials de Catalunya, Marc Oliva. Oliva creu que els quatre col3legis comparteixen el diagnòstic pràcticament al 100% i, si no és així, tenen idees “complementàries”. “Diagnòstic compartit i solucions sumades aporten un conjunt que enriqueix”, ha manifestat Oliva. Per això, els quatre col·legis volen treballar conjuntament per “definir les bases” del projecte i la visió de la gestió de l’aigua els propers deu, quinze o vint anys.

Per la seva banda, Carles Conill, de l’Àrea Social i de Desenvolupament Sostenible del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, recalca que s’ha d’aprofitar el moment actual “que no deixa de ser crític”, per trobar una solució “mes permanent”. “La sequera s’ha de treballar quan els embassaments estan plens”, ha recalcat Conill, que considera que els enginyers poden aportar tecnologia per donar la solució a la regió metropolitana en base a la regeneració, la reutilització i la dessalació i, alhora, abordar tant les inversions que s’han de fer per garantir l’aigua del sector agrari i la interconnexió de xarxes.

El repte és, segons Conill, fer un país “més resilient”. L’Observatori, diu Conill, farà seguiment de les infraestructures que s’han compromès a tirar endavant el Govern de la Generalitat. En aquest mateix sentit, Conxita Villar, degana del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, ha recalcat que la feina de l’Observatori ha de ser un “full de ruta” per ajudar l’administració a prendre decisions. Per Villar, l’enginyeria té un paper important per fer, entre altres reptes, el regadiu més eficient ja que el rendiment és quatre vegades superior al secà. Des del Col·legi d’Economistes, Ana Garcia, presidenta de la Comissió d’Economia i Sostenibilitat i membre de la Junta de Govern , “l’aigua és un bé transversal i ha d’estar present, cada cop més, en les polítiques públiques”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.