Neix una nova plataforma de continguts STEAM en català

Abacus i el grup editorial Som* han tirat endavant una nova plataforma de continguts educatius STEAM. Es diu Habilis, perquè fa referència al primer ‘maker’ de la història, l’Homo habilis i vol contribuir a difondre les vocacions més tècniques i tecnològiques entre els més petits i les seves famílies i escoles. Habilis està capitanejat per la periodista Sònia Casas i l’arquitecta Sílvia Brandi. En declaracions a Fulls d’Enginyeria, Casas ha explicat que tenien clar que el primer projecte conjunt del grup editorial Som* i la cooperativa Abacus havia d’estar dedicat a l’educació i van creure que els continguts de ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques tenien molt d'interès i calia popularitzar-los "en el bon sentit de la paraula". 

habilisPer fer-ho possible han apostat per elaborar continguts periodístics i aprofitar l’expertesa en divulgació en publicacions com Sàpiens o Descobrir Catalunya i produir-ne de nous en diferents formats, tant reportatges com entrevistes, recomanacions editorials o una agenda. També hi ha una secció de recursos on es prioritzen els que són en català i que són, principalment, en format vídeo per proposar experiments i activitats a casa. Són continguts destinats al públic en general i també a mestres i docents.

Però la plataforma també vol ser de serveis. D’una banda s’ofereix assessorament a les escoles que vulguin introduir les STEAM als seus projectes educatius, i de l’altra, s’organitzen cursos per a mestres, docents – com ara de robòtica, tinkering o i també infants. De fet, el primer que es durà a terme, el proper 16 de maig, és un curs d’astronautes. Té 300 inscrits l’ofereixen les tripulants del projecte Hipàtia I, liderades per l’astrofísica Mariona Badenas. Les científiques han dissenyat el curs i oferiran les diferents sessions així com un acte presencial en acabar-lo.

Casas creu que hi ha molt d’interès en l’aprenentatge d’aquestes àrees i assegura que “hi ha molt camp per córrer” en aquest àmbit. “Veiem que hi ha interès i que és el moment”, assegura Casas. Per això, Habilis persegueix l’objectiu de ser útil – com creu que ho han estat amb la capçalera de Petit Sapiens-  en un camp específic de l’educació i popularitzar “en el bon sentit de la paraula” els temes STEAM i fer-los accessibles a tothom: nens i nenes, pares i mares i mestres no especialistes de les TIC.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.