Nou disseny de mascaretes impreses en 3D

El CIM UPC ha elaborat un nou disseny de mascareta protectora que porta al límit la impressió 3D per obtenir la màxima comoditat i seguretat. És la culminació d'un projecte iniciat amb l'entrada a la fase de confinament que el CIM UPC ha pogut anar millorant. Actualment està en procés d'homologació. La mascareta es pot fabricar amb qualsevol impressora SLS, SLA o MJF i pot ser utilitzada amb qualsevol tipus de tela homologada. S'ha creat per poder ser reutilitzada i gràcies a una estructura dissenyada per aprofitar al màxim la tecnologia de la impressió additiva que la fa més còmoda i estanca que els models existents.

Des del CIM-UPC, centre tecnològic de referència en fabricació additiva de la Universitat Politècnica de Catalunya, han estat treballant en oferir solucions, ja fossin mascaretes, viseres, salvaorelles o obridors de porta, per evitar contagis de coronavirus, des que la pandèmia va posar de manifest la manca de material de protecció per a sanitaris i ciutadania. El director de la Fundació, Felip Fenollosa, ho va explicar als Fulls d'Enginyeria

Les particularitats del nou model de mascareta així com tota  la informació per a la seva fabricació, estan explicats en aquest article.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.