Nova edició dels Premis DonaTIC

Aquest dijous s’obre el termini de presentació de les candidatures a una nova edició, la vuitena, dels Premis DonaTIC, uns guardons que convoca el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori amb el doble objectiu de reconèixer el paper de les dones en el món de les noves tecnologies i d’oferir referents a les nenes i dones joves per esperonar-les a estudiar i treballar en disciplines STEM.

Els premis s’estructuren en vuit categories: Emprenedora, Empresària, Professional, Acadèmica/Investigadora, Divulgadora, Revelació, Estudiant TIC (FP i Universitària i Iniciatives empresarials (Empreses o entitats). Les candidates només poden optar a una de les categories. Com a novetat, els guardons incorporen empreses i institucions col·laboradores de manera que algunes candidatures tindran la possibilitat d’optar a mencions i premis especials.

Per exemple, la xarxa de suport a l’emprenedoria Netmentora Catalunya seleccionarà dues candidatures d’entre les que es presentin a la categoria Emprenedora i els oferia accés gratuïts als seus serveis. HP, per la seva banda, oferirà a les candidatures de la categoria Estudiant la possibilitat d’entrevistar-se amb la persona directiva que correspongui i amb recursos humans per explorar la possibilitat de treballar a la companyia com a interns o graduates.

La guanyadora de la categoria Divulgadora podrà participar en projectes relacionats amb la promoció de les vocacions STEM a la Universitat Oberta de Catalunya, que en farà difusió en actes i xarxes. La mateixa UOC oferirà a les guanyadores de les Iniciatives Referents, la difusió dels seus projectes a la web. Per la seva banda, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya valorarà les candidatures relacionades amb l’àmbit de la ciberseguretat i podrà proposar una menció especial per a alguna d’elles, alineant aquesta acció al Pla DonaTIC sectorial d’aquest àmbit. Per últim, la Secretaria de Polítiques Digitals, com a coordinadora de l’Estratègia NewSpace de Catalunya, valorarà les candidatures relacionades amb l’àmbit aeroespacial i podrà proposar una menció especial per a alguna d’elles. A més, el Departament de la Vicepresidència podrà oferir a la guanyadora de cada categoria la possibilitat de participar en les formacions ofertes per la Generalitat en l’àmbit TIC i d’obtenir visibilitat i difusió com a referents a través de la participació en actes públics organitzats per la Direcció General de Societat Digital i en programes i entrevistes en mitjans de comunicació.

Candidates, semifinalistes i finalistes

Les candidatures presentades les avaluarà un jurat integrat per professionals del sector tecnològic de prestigi, tant del món acadèmic, com empresarial, institucional i associatiu. El jurat comptarà amb un comitè tècnic, que valorarà les candidatures i triarà un màxim de sis semifinalistes per a cadascuna de les categories, i un comitè d’honor, que seleccionarà les tres candidatures finalistes i la guanyadora de cada categoria. Mireia Furriol, presidenta de la Comissió d'Equitat, Tecnologia i Futur del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya i vocal de la Junta Directiva de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, forma part d'aquest comitè d'honor.

El lliurament dels guardons dels Premis DonaTIC 2022 es torna a fer coincidir amb el Dia d’Ada Lovelace, que se celebra el segon dimarts d’octubre de cada any en reconeixement a qui va ser la primera programadora de la història. Per tant, l’acte de lliurament dels Premis DonaTIC 2022 es farà l’11 d’octubre.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.