Obert el termini pels premis DonaTIC

Els Premis DonaTIC arriben aquest 2023 a la novena edició, de nou, amb l’objectiu de reconèixer i donar visibilitat al paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les tecnologies digitals i les disciplines STEM i d'oferir referents femenins contemporanis en aquests àmbits a infants i joves.

Les candidatures es poden presentar fins el 3 de juliol per part de les mateixes candidates o per qualsevol altra persona o institució. Els premis es tornen a dividir en vuit categories i dues subcategories, agrupades en tres àmbits: el professional; l'acadèmic i de revelació; i el de divulgació i iniciatives referents.

Un cop tancat el termini de presentació de candidatures, aquestes seran avaluades per un jurat mixt integrat per professionals del sector tecnològic de prestigi, tant del món acadèmic, com empresarial, institucional i associatiu. En una primera fase, el comitè tècnic seleccionarà un màxim de sis semifinalistes per a cadascuna de les categories; i en una segona a càrrec, el comitè d'honor, seleccionarà, entre aquestes semifinalistes, les tres candidatures finalistes i la guanyadora de cada categoria.

L'acte de lliurament dels Premis DonaTIC 2023 se celebrarà el pròxim 10 d'octubre, coincidint un any més amb el Dia d'Ada Lovelace, l'efemèride que es commemora a escala internacional el segon dimarts del mes d'octubre de cada any en reconeixement a qui va ser la primera programadora de la història.

Les categories dels Premis DonaTIC 2023

  • Emprenedora: dona fundadora o cofundadora d'una empresa en actiu del sector TIC o que ha dut a terme innovacions en l'empresa familiar com a intraemprenedora.
  • Empresària: dona que ha consolidat una empresa de l'àmbit de les TIC.
  • Professional: dona que treballa en l'àmbit de les TIC (per a una empresa, organització o pel seu compte) i que té una titulació universitària TIC.
  • Acadèmica/Investigadora: dona que es dedica a la formació i/o recerca en l'àmbit de les TIC i que està en possessió d'una titulació universitària TIC.
  • Divulgadora: dona que treballa en l'àmbit de la comunicació o que ha dut a terme activitats de divulgació vinculades a les TIC
  • Revelació: dona amb una trajectòria curta molt rellevant i un paper significatiu i destacable en l'àmbit de les TIC.
  • Estudiant TIC (es divideix en Universitària i FP): estudiants  de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l'àmbit TIC que hagin desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en aquest àmbit.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.