Oriol Guixà, nou president de FemCAT

L'enginyer industrial Oriol Guixà Arderiu, president i conseller-delegat de La Farga, és el nou president de la Fundació Privada d'Empresaris FemCAT. L'Assemblea anual de patrons ha nomenat Guixà aquest dijous en substitució de David Marin Casanovas, president des de 2022.

Guixà planteja activar els aprenentatges internacionals dels viatges de benchmarking, sobre grans temes estratègics sempre amb visió de llarg recorregut. També vol fer valdre Catalunya com a sistema connectat, creant sinergies de tots els actius, recursos i potencialitats al territori per ser una economia més forta i s'impulsarà l'ecosistema d'innovació i la transferència de coneixement propiciant plataformes de col·laboració activa entre sector empresarial i emprenedor amb les institucions acadèmiques, centres tecnològics i l'administració pública.
 

subscriu-te

 

L'enginyer pren el relleu a David Marin, qui ha impulsat un procés de reflexió estratègica, i l'elaboració d'un pla d'actuació que estructura la seva activitat en tres grans verticals: educació/talent, transferència de coneixement i gestió pública de qualitat. En aquest període també s'han consolidat la iniciativa pels idiomes que pretén reduir la bretxa entre la demanda de llengües estrangeres a l'empresa i el nivell de coneixement de les llengües. També s'ha reforçat la col·laboració amb altres institucions del món econòmic i empresarial de Catalunya per fer visible els projectes estratègics per Catalunya. Marin ha liderat també el canvi organitzatiu al capdavant de la institució, Muntsa Vilalta ha pres el relleu de la Teresa Navarro com a directora general de FemCAT. David Marin passarà a ser patró d'honor de FemCAT, com ja ho són els anteriors presidents, Joaquim Boixareu, Josep Mateu, Carles Sumarroca, Miquel Martí, Ramon Carbonell, Pau Relat i Elena Massot.

Enginyer i empresari

Guixà és enginyer industrial en l'especialitat de mecànica per l'Escola d'Enginyers Industrials de Madrid i Enginyer Aeronàutic, i en especialitat en motors, míssils i motors propulsors a l'Escola d'Enginyeria Aeronàutica de Madrid. Va ser professor de mecànica i cinemàtica i dinàmiques de màquines a l'Escola d'Enginyers Industrials de Barcelona. Va iniciar la seva carrera professional a Motocicletes Montesa, responsable del departament d'I+D, participant activament en la creació de l'aliança d'empreses amb Honda Motor Company i liderant l'equip de trial guanyador del Campionat del món de 1980.

El 1980 inicia projecte metal·lúrgic com accionista a l'empresa La Farga Lacambra de la que n'és director general als inicis, conseller delegat el 1984 i president i consell-delegat, des de 2015. La Farga ofereix avui dia un producte 100% reciclat i amb la menor empremta de carboni del mercat, compta amb més de 420 persones al seu equip i té presència a més de 74 països.

Oriol Guixà va rebre el 2022 el Premi Diada a la Trajectòria Professional que atorga Enginyers Industrials de Catalunya. Se li va reconèixer així, com a president i conseller-delegat de La Farga, l'única empresa que es dedica a la foneria del coure a Catalunya. Sobre la satisfacció del reconeixement, la situació de la metal·lúrgia i la sostenibilitat, entre altres, en va parlar en aquesta entrevista a Fulls d'Enginyeria.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.