“Pioneres”: L'homenatge de Casa Seat a les dones al sector de l'automòbil

Durant els primers anys de la indústria de l'automòbil, que es va desenvolupar principalment a finals del segle XIX i a principis del segle XX, el paper de les dones va ser influenciat per les normes socials i les condicions de l'època. Moltes d'elles, la majoria desconegudes pel públic general, van participar de manera activa, aportant decisivament a les innovacions de la indústria.

Per aquesta raó, Casa Seat inicia el mes amb la inauguració d'una nova exposició sobre dones que van canviar la història de l'automòbil, "Pioneres". L'espai de la marca allotjarà a partir del 6 de setembre aquest homenatge per donar visibilitat i informar sobre la vida de 30 dones que van tenir un paper crucial durant els primers anys de l'automoció. Aquest espai protagonitzarà l'agenda de tot el mes de setembre de Casa Seat i estarà disponible fins al 14 d'octubre.

Des de l'organització asseguren que l'exhibició vol ser un tribut a aquelles dones que, a finals del segle XIX i començaments del segle XX, van contribuir al desenvolupament d'aquest sector que va transformar horitzons i economies i va donar origen a multitud de professions associades, a més d'oferir noves perspectives de llibertat. 

A través de fotografies, extractes de pel·lícules i altres documents, els visitants podran conèixer la biografia d'una trentena de dones pioneres i la seva contribució a la història d'aquest sector. Una de les moltes protagonistes de "Pioneres" és l'Alice Ramsey, la primera dona que va travessar els EUA de costa a costa amb cotxe. Dins la mostra, l'espai també exposarà l'obra Dona del volant, un quadre de Ramon Casas que forma part de la col·lecció de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.