Primera connexió de biometà a la xarxa gasista per iniciativa privada

Enagás ha firmat un acord amb les empreses Infraestructura Biometagás i Biometagás La Galera per connectar a la xarxa gasista la planta de producció industrial que Biometagás La Galera té en aquest municipi de Tarragona. És la primera iniciativa privada a Espanya d'aquestes característiques, dirigida a impulsar la injecció de biometà a la xarxa de transport de gas natural. Fins ara, només s'havia fet des de la plana de biometanització del Parc Tecnològic de Valdemingómez, resultat d'una iniciativa pública.

Segons l'acord, les plantes de biometagàs La Galera produirà biometà a partir de la gestió de residus orgànics biodegradables, mentre que Infraestructura Biometagás serà propietària del gasoducte que connectarà la planta de biometà amb la xarxa bàsica de gasoductes d'Enagás.

La planta generarà i injectarà a la xarxa de gas, en la seva capacitat màxima de producció, una producció de 50 GWh/any, cosa que equival al consum mitjà anual de gas  natural de 6.300 llars.

El biometà es produirà a partir de 150 tones diàries, aproximadament, de residus orgànics procedents d'activitats agroramaderes i de la indústria agroalimentària, cosa que suposa una alta eificiència respecte altres cultius energètics amb un rendiment menor. A través d'un procés anomenat 'upgradint', el biometà se separa en altres components del biogàs, cosa que enriqueix en contingut calorífic final. AGF Ingeniería de Procesos, especialitzada en gasos renovables, aportarà la tecnologia necessària per a la producció de biogàs i del corresponent 'upgradint'.

Green Link és el projecte d'Enagás que vol facilitar aquest tipus de connexions a la xarxa amb una solución tecnológica eficient i modular que contribueix a la descarbonització. Aquesta connexió es posarà en marxa el 2021 però ja hi ha altres sol·licituds de connexió a la xarxa.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.