Propostes per a regals enginyerils

S'acosta Nadal i malgrat que tots sabem que les festes d'enguany no seran com sempre, segur que els regals no ens els podem ni volem estalviar. Entre les crides a comprar al petit electrònic i les ofertes de les grans plataformes de comerç electrònic, el ventall de possibilitats és enorme, i les tries sempre són complicades. I encara més, si anem es busquen detalls específics per a un perfil concret, com per exemple, un regal que hagi d'agradar a un enginyer o enginyera. Per això, des Fulls d'Enginyeria hem volgut seleccionar unes quantes propostes que poden ser de gran ajuda si a més, anem justos de temps. N'hi ha per tots els gustos i per a totes les butxaques. 

lava

La transició energètica està a l'ordre del dia i la dependència d'un endoll de tots nosaltres amb els nostres telèfons mòbils i ordinadors portàtils també. Com podem carregar el mòbil de manera sostenible quan no tenim endolls a prop? A l'Olokuti ens ho solucionen amb el Lava, un carregador solar portàtil, que costa uns 80 euros. Té panells de 3,5W i una bateria de 6.000mAh. Pot carregar fins a tres dispositius a la vegada amb un cable micro-USB i, per tant, és ideal per a un ús exterior, sobretot quan anem d'excursió o a caminar. Només s'ha de tenir en compte, com és obvi, que el seu rendiment depèn de les condicions de llum! La mateixa botiga té diferents opcions de potència i també de format, en motxilla, per als qui vulguin a més de carregar els dispositius, portar-los ben ordenats i protegits!

Si us agrada, doncs, regalar 'gagdets' i sabeu que el vostre obsequi va a algú conscienciat amb la mobilitat sostenible, podeu optar pel Ticc* que ha dissenyat l'equip liderat per l'enginyer Guillem Crosas i que, tal com ja hem explicat als Fulls d'Enginyeria en aquest reportatge, vol aportar seguretat a la mobilitat urbana en bicicletes i patinets elèctrics. Tenen una campanya oberta a la plataforma de mecenatge Kickstarter que ara, per Nadal, ofereixen en una edició limitada i amb un 40% de descompte, un casc Closca, que es rebrà al cap de pocs dies, i el dispositiu Ticc*, que estarà disponible cap a la primavera.

ticc

La tecnologia és un recurs fàcil i en temps de COVID-19, un dels aparells que més pot triomfar a casa és un mesurador de CO2 o fins i tot un purificador d'aire amb filtre HEPA, per fer més segures les trobades d'aquestes festes. N'hi ha de tots colors, tamanys i preus. El mateix passa amb un clàssic: les estacions meteorològiques domèstiques. Cada vegada hi ha més oferta i costa escollir el model. Per a aficionats que no vulguin dedicar-hi massa diners, hi ha l'Elegiant, que farà quedar bé a qualsevol rei mag per un preu més que assequible.

I un altre clàssic: el modelisme. Les opcions són infinites. A Rocafort Modelisme hi ha de tot. La Cristina, la seva responsable, ens recomana que, per als més novells en tot aquest món, apostem per un kit d'iniciació com aquest perfecte per als més contemporanis i conscienciats en l'electrificació del sistema de transport o aquest ideal per als nostàlgics dels trens de valor. El pack porta trens, vies i el sistema digital per començar a fer funcionar el tren i gaudir com a nens petits. Ronden els 140 i els 150 euros. Per a pressupostos més ajustats, la botiga té tot tipus de complements i accessoris per ajudar a fer més gran, els qui ja tenen un circuit muntat a casa.

Pels amants dels jocs de taula, a Zacatrus n'hi ha per donar i per vendre. Hem seleccionat la serie Misión (Misión Cumplida, Misión Secreta, Misión Marte i Misión Rescate). Amb només una despesa de nou euros, pots regalar hores i hores de diversió superant reptes amb l'agilitat mental de tota la família. I si vols ser més esplèndid, pots afegir les fundes de les cartes per protegir. I és que a jutjar pels comentaris són jocs que poden provocar addicció. Són jocs de normes, cooperatius, amb la dificultat ajustable i, important, també et permet jugar sol, si ho necessites!

I literatura?

Nadal sempre és un bon moment per regalar llibres. L'enginyer industrial Albert Espinosa acaba de publicar aquest 2020 'Si ens ensenyessin a perdre, guanyaríem sempre' (Grijalbo, 2020), i pot ser una bona opció per als més gremials. Ara bé, des de Documenta, el llibreter i també enginyer Eric del Arco ens ha fet una selecció més acurada pels enginyers amants de la literatura. Ens proposa:

  • 'Abans de les cinc soc a casa', d'Albert Forns, on relata la vida d'un treballador de la Telefónica a la Barcelona dels setanta i dels vuitanta, a partir de la troballa dels seus diaris al mercat de Sant Antoni.
  • 'La gran caminata', d'Stephen King, una novel·la ambientada en uns Estats Units distòpics, on 100 joves d'entre 16 i 17 anys comencen una cursa que només pot guanyar un. Si paren, els maten. I I qui arriba més lluny, guanya.
  • 'Un país terrible', de Keith Gessen, un retrat de la Rússia de Putin a partir del relat de la tornada d'un jove rus educat als Estats Units, amb un professor universitari de protagonista.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.