Reivindicant el talent sènior

Perdre la feina sempre és un maldecap però quan aquesta situació es dona passats els cinquanta anys es converteix en un problema. I malgrat que les crisis són sempre més lleus entre els professionals de l’enginyeria, perquè tenen més sortides laborals que en altres àmbits, el sector tampoc se’n salva. La política de moltes empreses és prioritzar la contractació de personal més jove, un fenomen que es coneix popularment com a ‘edadisme’ i que acaba sent una discriminació més, per raó d’edat.

Així ho veu, Montse Pichot, directora general de Talent Senior, una consultora dedicada precisament, a posar en valor els i les professionals de més edat que, a més de trobar-se amb l’impediment de poder participar en alguns processos de selecció, els fa ‘’certa vergonya’ reconèixer que s’han quedat sense feina. En aquesta consultora tenen una base de dades amb uns 800 currículums de persones amb perfils intermedis i alt que tenen ganes de canviar de projecte o que, per les circumstàncies que siguin, han de buscar-ne de nous.

Pichot compara aquesta situació amb la que podien viure les dones en edat fèrtil anys enrere, i per exemple, reconeix que algunes companyies argumenten que agafar algú amb més de 50 anys implica poder-lo tenir ‘’només 15 anys treballant’’. Des de Talent Senior, en canvi, defensen que, sense voler deixar de banda la importància d’ocupar els més joves, cal donar l’oportunitat als sèniors a continuar desenvolupant la seva trajectòria professional, passada certa edat. A més, l’excusa dels requisits salarials per a persones més grans de 50 anys, diu Pichot, tampoc té base, ja que explica que moltes persones, a certa edat, prefereixen renunciar a una part de la retribució, sempre que la feina els compensi.

Per aconseguir revertir aquesta situació, Talent Senior treballa amb empreses, a qui vol sensibilitzar sobre la importància que hi hagi ‘’diversitat’’ d’edats entre els treballadors i també amb les persones que busquen nous projectes professionals. Per això, han engegat la campanya ‘Anem molt en sènior’, on reivindiquen que ‘’l’edat no ens defineix, ho fa la nostra experiència’’ que a la recollida de firmes d’altres entitats com Savia, que reclamen que el 30 d’abril sigui el Dia del Treballador Sènior.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.