S’estabilitzen els preus de l’energia el primer trimestre

Durant el primer trimestre del 2021, els preus dels mercats elèctrics europeus han estat força superiors als de l’exercici anterior que van ser baixos, coincidint amb l’inici de la pandèmia. Aquests primers tres mesos d’any, la mitjana assolida és de 44,70 €/MWh, és a dir, 9,80 € /MWh per sobre de la mitjana en el mateix període del 2020. Així ho recull l’informe del primer trimestre de 2021 s’elabora des d'Onsen, el Grup Trébol i la Comissió d’Energia d’Enginyers Industrials de Catalunya.

L’any va començar amb una forta pujada de la demanda energètica a causa de la forta onada de fred provocada per la borrasca Filomena. Aquesta va provocar un augment del preu de l’energia d’aquest mateix mes, així com una caiguda en la generació solar i una forta pujada en l’eòlica i la hidràulica.

Actualment els mercats europeus es troben cotitzant en valors bastant elevats i de seguir la tendència prevista, aquest 2021 seria un dels anys més cars dels darrers anys.

El preu dels drets d’emissió de CO2 se situa en valors al voltant dels 42 € /t EUA un valor alt considerant la forta caiguda que va experimentar al març de l’any passat, moment des del qual no ha parat de pujar.

L’evolució dels mercats energètics és un aspecte clau, completament vinculat a l’evolució de la societat, el consum de l’energia, les noves tecnologies, l’autoconsum elèctric, les energies renovables, etc. La seva comprensió i anàlisi de les tendències ens permete no només prendre decisions a nivell d’estratègia de subministrament, sinó també entendre les realitats geopolítiques de diferents llocs del planeta.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.