SIL Barcelona: centre mundial de logística

Fenòmens com el creixement electrònic, la globalització o la transformació digital han donat pas a una nova manera de fer logística. La demanda dels usuaris i consumidors, cada vegada més exigents, obliga a innovar en aquest àmbit empresarial. Amb més de 15.396 visitants, el SIL Barcelona 2024, ​​la fira de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain de referència internacional, ha tancat avui la seva 24a edició. Organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), la fira busca desenvolupar la xarxa logística internacional i adaptar-se a les noves tecnologies. En aquesta edició, ha comptat amb la participació de 650 empreses, un 35% internacionals.

El congrés, on s'han donat a terme més de 150 esdeveniments com activitats i conferències sobre la indústria logística, ha tancat la 24a edició presentant més de 180 novetats en solucions tecnològiques. Un ampli ventall d'expositors s'ha reunit en aquesta edició, presentant novetats sobre solucions tecnològiques, innovacions i serveis especialitzats en matèria de logística, transport, intralogística, distribució, etc, en exclusiva mundial. A més, s'han programat conferències, taules rodones i activitats paral·leles per abordar els principals reptes actuals i les tendències emergents a la indústria.

Les dades proporcionades per la plataforma digital del SIL corroboren l'èxit de l'operació. Segons aquestes, en total, s'han fet 8.733 intercanvis de contactes digitals, s'han fet 3.115 sol·licituds de reunions i s'han enviat 12.564 missatges entre els assistents. A més, el SIL 2024 ha tingut la representació més gran de comunitats autònomes en la seva història. Comunitats com Extremadura, la Regió de Múrcia, Aragó, Galícia, Canàries, Castella i Lleó i Catalunya han aprofitat l'oportunitat per donar a conèixer els avantatges logístics i les infraestructures disponibles a totes les empreses interessades.

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat del CZFB i president del SIL, ha assegurat que "el coneixement, el networking i la innovació convergeixen al SIL, consolidant-lo com el referent indiscutible. Durant aquests tres dies intensos hem presenciat l'èxit palpable gràcies a l'alt perfil de totes les empreses i professionals participants".

D'altra banda, Blanca Sorigué, directora general del CZFB i del SIL ha afirmat que l'esdeveniment "ha tornat a demostrar la seva capacitat única per reunir els líders internacionals del sector logístic". L'acte ha superat les expectatives de l'organització, tant en termes de participació com en la qualitat dels assistents, amb el 90% ocupant càrrecs de decisió de compra a les seves empreses. "Estem compromesos a continuar liderant la innovació i el creixement del sector logístic durant molts anys més" ha sentenciat Sorigué. L'objectiu del SIL, en definitiva, és oferir una plataforma de classe mundial que impulsa el creixement i desenvolupament de la logística en l'àmbit global, no només localment.

Amb la presència de 120 startups, aquesta edició ha aconseguit una fita històrica en el camp de la innovació. És la participació més gran d'empreses emergents en la història del SIL Barcelona. També hi han participat 30 empreses emergents procedents de la Logistics 4.0 Incubator impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona. Han dut a terme diverses activitats de networking i negocis, com la sessió de pitches al SIL International Knowledge, l'Startup Meeting Area i l'estand de la Logistics 4.0 Incubator.

L'impacte econòmic del SIL a la ciutat s'estima en més de 50 milions d'euros. La pròxima edició es realitzarà del 17 al 20 de juny de 2025.

baner


Atracció de talent

La Digital Supply Chain Exhibition ha estat una de les novetats d'aquest any. En aquesta àrea d'exhibició s'ha donat a conèixer i visitat una cadena de subministrament digital, mostrant-ne els detalls i els reptes tecnològics. Han participat algunes de les empreses del DFactory Barcelona i altres startups incubades a la Logistics 4.0 Incubator.

Així mateix, s'ha impulsat el Job Market Place, organitzat en col·laboració amb el SIL per Barcelona Activa, on diverses empreses han participat amb la intenció de cobrir múltiples vacants laborals. Entre elles es destaquen Decathlon El Prat, Nou Transport, Columat, DHL Supply Chain, Espritec Espanya, Sertrans, Ocean Transport i Appia Group by VGG.

En el darrer dia del SIL, els 107 candidats seleccionats s'han enfrontat a una entrevista de feina. Un total de 782 candidats van presentar la seva sol·licitud als llocs oferts per les empreses participants, entre els quals s'han seleccionat els que més compleixen amb els perfils requerits. Aquest es tracta d'un espai de reclutament i networking on les empreses han pogut trobar candidatures d'acord amb les seves necessitats.
 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.