Sis projectes empresarials de base tecnològica cerquen capital inversor

Els sis projectes innovadors de caire tecnològic que han presentat la seva idea de negoci davant de més de 40 inversors de l’àmbit nacional, en el marc de la jornada Investor’s Day 2017, el 23 de maig al Rectorat de la UPC, han sorgit d'iniciatives de titulats i professors de la Universitat i d'altres emprenedors vinculats a aquests projectes. L’objectiu d’aquesta jornada ha estat captar la seva atenció per aconseguir capital per créixer. Prèviament, els emprenedors han rebut assessorament i sessions de formació per adquirir experiència en l’àmbit de la gestió empresarial.

Es tracta de sis projectes empresarials amb gran potencial vinculats al sector de les TIC, la construcció i l’anàlisi de dades. Les iniciatives són les següents:

FinbootTech S.L, facilitar l’ús dels Smart Contracts a la societat. Es tracta d’una start up creada el passat mes de març per Juan Miguel Pérez, enginyer en Telecomunicacions per la UPC i doctorant de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), i que busca facilitar l’ús dels SmartContracts, un programa informàtic que facilita els acords registrats entre persones i organitzacions. L’empresa busca, a través d’una estratègia eficient que beneficiï a totes les parts d’aquest ecosistema, portar els SmartContracts al mercat. Així, introdueix el projecte FinBootSmartContracts, una plataforma digital que permet a l’usuari tenir tots els seus SmartContracts en un mateix espai i poder operar amb ells de manera senzilla. Té potencial en el sector financer, d’assegurances i de les telecomunicacions, entre d’altres. El projecte va ser guardonat l’any 2016 amb el premi Emprèn Yuzz per la UPC.

ImotionRetail, millorar les vendes gràcies a la precisió màxima en la mesura de les afluències. Al capdavant d’aquesta start up se situa Alejandro Murillo, enginyer en Telecomunicacions per la UPC, i està incubada actualment a l’edifici RDIT del Parc UPC, al Campus del Baix Llobregat a Castelldefels. L’empresa presenta el seu projecte EmotionAnalytics, un sistema que permet mesurar les afluències de persones en comerços amb una precisió quasi absoluta. A més, permet segmentar els visitants segons sexe, edat, ètnia i estats emocionals d’una manera no intrusiva. L’objectiu d’aquest projecte és que els comerços coneguin millor les preferències dels seus visitants, per aconseguir millorar les seves vendes. A banda del sector de la venda al detall, on ja fa sis mesos que comercialitzen el producte, el sistema s’ha estès també al sector del transport, posant especial atenció al sistema de seguretat en l’afluència de passatgers. 

AmalfiAnalytics, l’ús intel·ligent de les dades per millorar la gestió del sistema sanitari. Aquesta spin off en què hi participa Ricard Gavaldà, professor del Departament de Ciències de la Computació a la UPC, comercialitza la tecnologia i el coneixement que s’han desenvolupat dins del grup de recerca LARCA per a l’anàlisi d’històries clíniques electròniques. Parteix del concepte que la sostenibilitat del sistema sanitari i la millora de l’atenció al pacient passen per fer un ús intel·ligent dels volums de dades que s’emmagatzemen, i que actualment no són del tot aprofitats. AmalfiAnalytics desenvolupa eines de software per a l'anàlisi avançat de dades (big data i machine learning) en la gestió sanitària i, en particular, en la gestió de la malaltia crònica i complexa. Aquesta informació aporta als gestors de l’àmbit sanitari eficiència en la presa de decisions.

L’envelliment de la població europea, inclosa la catalana, i la creixent prevalença de malalties cròniques i complexes signifiquen un gran repte per als sistemes sanitaris. La utilització intensiva de les dades que els gestors ja utilitzen en la seva feina diària té un gran potencial per racionalitzar la despesa del sistema al mateix temps que millorar el servei al pacient. Les tècniques d’anàlisi de dades aplicades a històries clíniques obren la porta a millorar la gestió sanitària. El sistema l’han implementat en la predicció de reingressos hospitalaris i la identificació de perfils de malaltia complexa, amb l’objectiu de racionalitzar els patrons de polimedicació.

Unimedia, el control total dels serveis musicals que s’ofereixen. L’objectiu de la start-up, incubada a l’edifici RDIT del Parc UPC i creada per dos experts en música digital, és combinar la ciència i l’ADN de la música digital per crear solucions en les transaccions entre empreses (B2B) que influeixin en l’increment de vendes, la retenció de clients en comerços i a la reducció de l’estrès en pacients. Aquesta plataforma ha estat dissenyada per proporcionar un control total a l’empresa sobre els serveis musicals que ofereix als seus clients. Així mateix, compta amb la divisió UniLab, que se centra en el desenvolupament i la validació d’aquestes solucions combinant-les amb un catàleg digital d’1,5 milions de cançons i la plataforma al núvol d’UniMusic.

PSTECH-PneumaticStructures Technologies, ponts ultralleugers per recuperar les comunicacions en cas d’emergència. Aquesta spin-off sorgida del Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE) i en què participa Javier Marcipar, director del CIMNE Tecnologia, està especialitzada en el disseny i la producció d’un innovador sistema de ponts ultralleugers i de desplegament ràpid. Aquest sistema permet reduir de forma dràstica el temps i l’esforç en el transport, el muntatge i l’operació en cas que es requereixi recuperar les comunicacions per terra en situacions d’emergència.

AistechSpace, obtenció de dades a partir de microsatèl·lits. Start-up del sector espacial creada per Carles Franquesa i Guillermo Valenzuela, enginyers industrials per la UPC, que té l’objectiu de proporcionar informació de valor sobre la circulació de vaixells i avions, a través de les dades de la superfície de la Terra captades mitjançant la seva pròpia constel·lació de nanosatèl·lits. Aquest informació serveix a organitzacions i empeses per ajudar a millorar el seu procés de presa de decisions. L’empresa de base tecnològica està instal·lada a l’ESA BIC Barcelona, la incubadora de l’Agència Espacial Europea ubicada a l’edifici RDIT del Campus del Baix Llobregat, dins del Parc UPC.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.