S'obre la convocatòria dels Premis DonaTIC 2020

Amb l'objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies,i oferir referents a les nenes i adolescents que poden voler dedicar-se a les disciplines STEM en el futur, el Departament de Polítiques Digitals i Administracions Públiques convoca una vegada més els Premis DonaTIC 2020, que ja arriben a la sisena edició. Des d'aquest divendres i fins el 18 d'agost es poden presentar les candidatures en vuit categories diferents agrupades en tres àmbits: el professional, l'acadèmic i de revelació, i el de divulgació i iniciatives referents.

Un jurat, integrat per professionals del sector tecnològic de reconegut prestigi avaluarà cadascuna d'aquestes candidatures. Com a novetat, el Departament ha informat que el jurat comptarà amb un comitè tècnic i un comitè d'honor amb funcions diferents. El tècnic valorarà les candidatures i en triarà sis semifinalistes per a cadascuna de les categories, mentre que el d'honor seleccionarà les tres candidatures finalistes i la guanyadora de cada categoria.

Les candidatures dels Premis DonaTIC 2020 poden ser proposades fins al 18 d’agost per la mateixa candidata o bé per qualsevol altra persona o institució. Es poden presentar en aquestes vuit categories, que són excloents (cada candidata només pot ser-ho d’una categoria):

  • Emprenedora: ha de ser fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC.
  • Empresària: ha d'haver consolidat una empresa que es dedica a l'àmbit de les TIC.
  • Professional: ha de treballar per a una empresa o organització o ser “freelance” dedicada a l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
  • Acadèmica/Investigadora: s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
  • Divulgadora: ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC.
  • Revelació: ha d’haver tingut un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC tot i tenir una trajectòria curta.
  • Estudiant TIC: es divideix en Universitària i FP, i les candidates han de ser estudiants de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC i han d’haver desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en aquest àmbit.
  • Iniciatives referents: també és divideix en dues subcategories, Empresarial i Entitat, centre formatiu/institució, i hi poden optar qualsevol empresa, entitat i/o centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC.

Els premis compten amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones, l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i l'associació Tertúlia Digital. Són uns guardons que s'inscriuen dins el pla DonaTIC que impulsa el Departament de Polítiques Digitals per incrementar la presència femenina en el sector. L'any passat es van presentar 109 candidatures, una xifra que ha més que duplicat les 45 que van optar-hi el 2015, durant la primera convocatòria. El lliurament dels guardons dels Premis DonaTIC 2020 es farà coincidir amb el dia d'Ada Lovelance, el 13 d'octubre en reconeixement a la que fou la primera programadora de la història.

Cartell_dona_Tic

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.