Sónar, la UPC i betevé porten a Barcelona l'AI and Music Festival

A Barcelona i en format híbrid tindrà lloc, el 27 i 28 d'octubre vinent, l'AI and Music Festival, un certamen impulsat en el marc del programa S+TARTS de la Comissió Europea que se centrarà en les aplicacions i els reptes de la Intel·ligència Artificial en la creació musical. El certamen estarà organtizat per Sónar – que precisament aquest dijous ha anunciat que el Festival Sónar es posposa al 2022- la UPC i betevé.

Per fer-ho possible, la UPC liderarà, des de final d'abril, un laboratori de recerca aplicada (Thinking Lab) per explorar aquesta interrelació mesos abans de l'AI and Music Festival. El laboratori promourà un diàleg entre l'art i la ciència i la tecnologia al voltant de la intel·ligència Artificial. Serà un espai obert on reunir músics, compositors, historiadors culturals, tecnòlegs, científics i desenvolupadors d'Intel·ligència Artificial d'arreu del món, per posar en comú, explorar i demostrar el rol de la intel·ligència artificial en la creativitat musica. Per tant, vol estudiar com avançar en la interacció entre les persones i les màquines.

El Thinking Lab servirà, doncs, per identificar i conceptualitzar els principals reptes per a l'enfocament artístic, social i científic del festival. S'organitzaran diverses activitats al voltant de la temàtica que començaran a fina d'abril. Les conclusions i nous reptes que sorgeixin nodriran el contingut del festival, que serà un banc de proves per experimentar amb la IA en el context de l'activitat musical. Durant els dos dies que durarà, l'AI and Music Festival oferirà al CCCB un programa amb activitats tant de música en viu, com conferències, workshops, debats, hackathons, espais de cocreació, performances i presentacions centrades en la interrelació entre la creativitat humana i els avenços tecnològics. La majoria de les activitats seran presencials, amb mesures COVID-19, i seran retransmeses per betevé. Però també hi haurà continguts exclusius online dissenyats per a les audiències digitals.

El projecte està liderat, científicament, per  l’Intelligent Data Science and Artificial Intelligence Research Center (IDEAI) el centre de recerca de la UPC que aglutina 60 investigadors permanents i 150 estudiants de doctorat, al costat del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), amb una llarga trajectòria en creativitat digital. El projecte s'inscriu també en la iniciativa UPCArts per al foment de la relació entre l’art i la cultura i les ciències i la tecnologia.

La Comissió Europea ha seleccionat el consorci format per Sónar, la UPC i betevé per organitzar l’AI and Music Festival, en el marc del programa europeu S+T+ARTS (Science, Technology & the Arts), una iniciativa dins del programa d’R+D Horizon 2020 per fomentar aliances entre ciència, tecnologia i arts, que implementin eficaçment un enfocament europeu de la innovació tecnològica centrat en les necessitats i els valors humans.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.