Subvencions per a start-ups tecnològiques liderades per dones

El Departament de Polítiques Digitals ha publicat les bases per als ajuts (subvencions en règim de concurrència competitiva) per a empreses de base tecnològica liderades per dones. L'objectiu és donar suport al creixement i la consolidació d'empreses emergents de base tecnològica, amb presència de dones en el seu equip fundador i que estiguin en la fase inicial de la seva activitat empresarial. Així, es volen subvencionar projectes de validació de tecnologia i model de negoci, de llançament de nous productes al mercat o l'acceleració del creixement de l'empresa i de posada en marxa de projectes per accedir a rondes de finançament.

Les subvencions oscil·laran entre els 15.000 euros i els 35.000 euros, i l'ajut pot arribar a ser del 100% del projecte presentat. Es tindran en compte, per determinar la quantia, el cost dels projectes, altres ajuts rebuts i la puntuació obtinguda pels criteris de valoració, així com la disponibilitat pressupostària.

Per Mireia Furriol, presidenta de la Comissió d'Equitat, Tecnologia i Futur d'Enginyers Industrials de Catalunya, ha aplaudit la iniciativa del Govern en donar suport a empreses tecnològiques. Ha recalcat que l'Associació i el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya ja reconeix i promou ''el valor de l'equitat de gènere'' com a part dels ''valors imprescindibles per a la construcció del futur, cada vegada més basat en la tecnologia''. Per això, ha afegit Furriol, es compta amb tots els ''enginyers i enginyeres'' com a ''motors de canvi'' amb un foment de la presència, visibilitat i apoderament de les dones en tots els àmbits de responsabilitat.

A Catalunya, segons un estudi d'ACCIÓ hi ha 1.500 empreses emergents que ocupen 16.900 treballadors però en canvi, només hi ha dones en els equips fundadors d'aquestes start-ups en un 22% dels casos. És un percentatge superior al de la mitjana europea del 17,6% i al de països com el Regne Unit, Països Baixos, Suècia o França, cosa que revela una tendència positiva a Europa, però tot i això, encara estan lluny d'obtenir objectius notables de paritat. El Pla DonaTIC és una de les mesures que du a terme el Govern per impulsar l'emprenedoria en femení.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.