Torna la fira ‘maker’

Amb l’aprenentatge al llarg de la vida de rerefons, la Maker Faire torna a Barcelona aquest divendres i dissabte. Organitzada per SokoTech, el Grup de Recerca TIDE de la Universitat Pompeu Fabra i Make Magazine, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el certamen reuneix durant dos dies enginyers, artistes, dissenyadors, educadors, emprenedors, científics i tecnòlegs al campus de Poblenou de la UPF que participaran en un centenar de propostes entre estands, demostracions, tallers, presentacions, converses i, per primera vegada, un doble programa satèl·lit a càrrec de FabLab Barcelona i l’espai industrial TDMC.

Els visitants podran veure-hi propostes al voltant de temes tan diversos com l’automoció esportiva sostenible, la gastronomia circular de residus zero, el codisseny d’activitats maker, la biblioteca digital per fabricar mobles, robots, coets, drons, proteïnes alternatives o altres tecnologies.

Paca Ciller, membre de SokoTech, explica a Fulls d’Enginyeria que s’ha pogut recuperar la fira deprés de la COVID i que s’han centrat en ‘long life learning’ perquè creuen que “estem en un moment en què no et pots aturar i sempre has d’estar reaprenent”. A més, des de l’organització aposten per aquesta “cultura maker” per potenciar la producció local i contribuir a fer front a l’emergència actual.

Durant dos dies doncs, es podran visitar una cinquantena d’estands, participar a més de vint tallers o assistir a xerrades i conferències. Una de les sessions, per exemple, n’és la trobada amb Marc Pous, IoT GIant & Developer Adovact a balena.io, com a mentor, per conèixer com funcionen els models d’intel·ligència artificial i com tothom els pot crear, tot descobrint alhora que molts objectes quotidians no només fan el que creiem que fan. En aquest cas, és una

El moviment maker i la Maker Faire

La Maker Faire és un esdeveniment anual centrat en la invenció i la creativitat digital que se celebra arreu del planeta. La primera Maker Faire va néixer el 2005 a San Francisco, i ara, se n’organitzen més d’un centenar amb més de 2.000.000 de participants que creen una xarxa mundial amb milers d’espais makers. El moviment anomenat maker és un sistema d’innovació obert internacional, que fa ús de les noves tecnologies per revolucionar la manera d’utilitzar els recursos naturals i la producció local distribuïda, desdibuixant alhora els límits entre creació i consum.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.