Torna l’STEAMConf Barcelona

Aprofundir, impulsar i escalar l’experimentació local i internacional de nous entorns d’aprenentatges STEAM. Amb aquest objectiu l’STEAMConf Barcelona 2022 arriba a la vuitena edició, altre cop presencial. Personalitats reconegudes internacionalment com Meirav Bass, Lisa Finch, Deren Güler o Nancy Otero compartiran panells amb experts locals com David Cuartielles, Bernat Romagosa o Núria Bayó. Una de les conferències més destacades és Tinkering amb autòmats: a la confluència d’art, ciència i enginyeria, que oferirà Sarah Alexander, directora de Cabaret Mechanical Theatre de Londres, acompanyada de Lluis Ribas, professor de mecànica a l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca i conservador del Museu d’Autòmats del Tibidabo, de Barcelona.

Amb aquesta programa, Barcelona vol consolidar la seva posició com a centre d’atracció internacional per l’educació STEAM. Els grans avenços en ciència i tecnologia fan pensar que el futur pot ser liderat per les disciplines STEAM, i que aquestes acabaran intervenint en totes les indústries. Per aquesta raó, són diverses les institucions tant en l’àmbit català com fora busquen generar interès per les especialitats que ofereix el sector entre els estudiants, informant sobre les seves grans oportunitats.

La fundadora i directora de l’STEAMConf Barcelona, Mariona Cíller, defensa que "el llegat de les generacions presents ofereix als joves un futur incert amb grans i complexos desafiaments”. Creu, a més que les solucions de futur estaran “en les seves mans si avui som capaços de bastir plegats, ells i nosaltres, entorns d’aprenentatge que motivin a buscar solucions als reptes, i a fer-se, al llarg de les seves vides, preguntes informades i crítiques de la mà de la ciència i la tecnologia".

Per la seva banda, Josefina Antonijuan, vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat, que participarà en la inauguració de la Conferència, defensa un aprenentatge basat en projectes i problemes reals vinculats a la recerca a través de la indagació, l’experimentació, el raonament i la cooperació, per aconseguir un aprenentatge significatiu i motivador.

Trencar la bretxa de gènere

Moltes de les ocupacions de futur estaran relacionades amb les disciplines STEAM. Per això, institucions catalanes i d’arreu treballen per promoure l’interès per aquestes especialitats, en especial entre nenes i noies. Promoure aquestes accions també és un objectiu de la conferència. “La manca de dones en els sectors relacionats amb les àrees STEAM suposa una gran pèrdua de talent per a la societat” opina Fatiha Nejjari, vicerectora de Docència i Estudiant de la UPC.

L’SteamConf, se celebra cada any des de l’any 2015, i s’ha convertit en l’ocasió ideal per estimular i promoure l’experimentació en noves àrees d’aprenentatge en disciplines tecnològiques i científiques, tant en l’àmbit local com internacional. L’organitzen STEAM SokoTech, la UPC, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona −a través de Barcelona Ciència i Universitats. Per primera vegada, el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) també ha participat en l’organització amb l'objectiu d'estrènyer la interacció entre la comunitat d'aprenentatge i la recerca d'avantguarda, en un moment ple de reptes de present i de futur.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.