Un nou mètode proposat pel BSC proporciona estimacions més fiables del paper de l'home en els fenòmens climàtics extrems

El paper de l'home en els fenòmens climàtics extrems pot no ser el que es creia fins ara. Investigadors del Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC) han assenyalat que els conjunts de models climàtics habitualment utilitzats per a l'atribució de fenòmens (que és un mètode per quantificar el paper que les activitats humanes han exercit en els fenòmens climàtics extrems recents) mostren inconsistències sistemàtiques amb el clima del món real en la probabilitat amb què simulen fenòmens climàtics extrems. "En conseqüència, la quantificació del paper de l'ésser humà en la modificació de la probabilitat que es produeixin fenòmens climàtics extrems, en alguns casos està esbiaixada", explica Omar Bellprat, autor principal de l'estudi.

El treball del grup de Predicció del Clima del BSC, publicat a Nature Communications, desenvolupa un mètode de correcció que garanteix la probabilitat que els extrems del clima a les simulacions del model siguin consistents amb les observacions del món real. A més, també corregeix la taxa dels canvis a llarg termini i la variabilitat interanual perquè sigui coherent amb les observacions. En aquest treball, els investigadors del BSC mostren, explotant tècniques de correcció avançades del camp de pronòstic del clima i adaptant-les a les simulacions del canvi climàtic, que en corregir adequadament les probabilitats del model s'altera el risc atribuïble de fenòmens extrems al canvi climàtic. Aquest estudi mostra la necessitat de corregir aquest tipus d'errors de model per proporcionar avaluacions fiables dels impactes del canvi climàtic i desenvolupa una nova eina per aconseguir aquestes avaluacions fiables.

Aquest mètode de correcció recentment desenvolupat és, per tant, un gran avanç cap a la provisió de quantificacions del canvi climàtic més ajustades al món real. Markus Donat, colíder del grup de Predicció del Clima, afirma que "permet a la comunitat científica del clima proporcionar informació més precisa sobre com el canvi climàtic afecta els fenòmens extrems, per exemple, als responsables polítics o altres planificadors que treballen en la implementació de mesures d'adaptació al canvi climàtic ".

Aquesta nova metodologia descrita en el document confirma que molts dels esdeveniments que tenen lloc actualment tenen una probabilitat substancial de ser deguts a intervencions antropogèniques en el sistema climàtic. Però la metodologia garanteix que les afirmacions de probabilitat que realitzen els estudis d'atribució siguin més fiables.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.