Un robot del MIT imprès amb 3D

El MIT (Massachusetts Institute of Technology) ha unit dues les àrees més interessants en el segment tecnològic: la robòtica i la impressió 3D, que semblen que marquen trajectòries comunes. Desenvolupaments com el del MIT demostren que aquesta realitat arribarà aviat.

Un grup d'investigadors del laboratori d'Informàtica i Intel·ligència Artificial del MIT ha desenvolupat un sistema que permet crear una nova generació d'impressió de robots en 3D. La novetat és un sistema hidràulic integrat en el procés de fabricació que després pot ser utilitzat per dotar de moviment a aquestes creacions.

Nou progrés en impressió 3D

Com indicava Daniella Rus, la directora d'aquest departament del prestigiós MIT, aquest tipus de sistema permet "acoblar una bateria i un motor i comptar amb un robot que pràcticament podrà caminar quan surti de la impressora".

Per aconseguir aquest tipus de sistemes, és necessària una impressora 3D especialment precisa que pugui ser capaç de crear aquestes petites canonades. De fet, per a aquestes àrees estructuralment importants el fotopolímer es sotmès a un tractament de llum ultravioleta que fa que aquestes parts s'endureixin ràpidament, mentre que les porcions líquides es mantenen en aquest estat.

L'equip d'investigadors va haver de provar diverses combinacions de sòlids i líquids abans d'arribar a aquesta combinació amb la qual van aconseguir l'objectiu buscat: imprimir en 3D el "robot errant" en una sola sessió. El resultat, imprès en 22 hores,  és un robot amb sis potes que es mou gràcies a les 12 bombes hidràuliques integrades en la seva estructura.

Podeu apreciar el funcionament d’aquest robot en aquest vídeo.

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: MIT

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.