Una ‘start-up’ estatal crea simulacions totalment realistes i immersives

Una ‘start-up’ nascuda a Barakaldo (Biscaia) està cridant l'atenció dels departaments de formació i prevenció de riscos laborals de les grans empreses industrials i serveis d'emergència per la seva capacitat de simular qualsevol situació de risc amb un realisme total i de forma segura.

L’empresa Pulsar Concept ha llançat un innovador i pràctic sistema de realitat virtual anomenat Ludus, que permet unes simulacions totalment realistes i immersives, recreant entorns en els que es poden practicar una àmplia varietat de protocols d'actuació i situacions de risc sense córrer cap perill real.

Es tracta, doncs, d'un innovador sistema de realitat virtual de simulació de riscos laborals enfocat tant al món industrial com a professionals que treballen en sistemes d'emergències. L’objectiu és millorar les metodologies de formació d'aquests professionals i així reduir la sinistralitat laboral. Amb Ludus, els operaris poden prendre decisions en un entorn virtual de forma segura, ja sigui per detectar riscos laborals, complir protocols de seguretat o entrenar intervencions.

Segons els creadors d’aquest sistema, la idea és que els usuaris puguin formar-se en un entorn virtual segur per tal d’actuar correctament davant situacions complicades i millorar els seus protocols de seguretat: “El sistema permet fins i tot entrenar o formar a treballadors en intervencions compromeses amb la finalitat de salvar vides en cas de possible sinistre”, asseguren des de Pulsar Concept.

La plataforma s'adequa tant a les condicions de l'entorn triat com a les decisions que prenguin els usuaris, i recrea escenaris totalment realistes, els analitza i virtualiza, de tal manera que els usuaris aconsegueixen una immersió dins de l'escenari perquè puguin interactuar amb aquests riscos i veure les seves conseqüències en un entorn real, però segur.

A més, el sistema és ‘multiusuari’, ja que permet que siguin vàries les persones que puguin interactuar en la simulació en temps real. Així doncs, aquest entrenament virtual permet practicar diferents entorns amb condicions meteorològiques i perills que estan en constant canvi. És un espai segur en el qual la presa de decisions queda registrada i el sistema avalua les habilitats en la presa de decisions tàctiques.

Pulsar Concept

Pulsar Concept és una jove empresa espanyola que en quatre anys ha desenvolupat més de 20 projectes tecnològics per a diferents empreses. Des de fa un any la signatura basca s'ha centrat en el desenvolupament del seu producte de realitat virtual Ludus.

L’empresa acaba de rebre el recolzament de diversos inversors privats que s'han incorporat al seu capital. L'operació ha permès captar 500.000 € per part de diversos inversors, entre els quals es troben Emprendiza, Zubicar i Vibacar, destinats a impulsar l'expansió nacional de la gamma de productes de Ludus.

En síntesi, a Pulsar Concept són especialistes en dispositius electrònics de senzill ús i continguts digitals aptes per a l'aprenentatge, i defensen que la tecnologia de realitat virtual produeix una sensació d'immersió perfecta per aprendre sense distraccions. A més, al·leguen per un aprenentatge basat en el context, ja que estan especialitzats en crear mons virtuals, jocs i experiències amb realitat augmentada o realitat virtual a mida per aprendre i interactuar en qualsevol context.

TEXT: FERRAN SARDANS // FOTOGRAFIA: http://www.ludus-vr.com

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.