Unes ulleres amb una càmera guanyen el Challenge BCN-NY per millorar la mobilitat de les persones amb discapacitat visual

L’empresa GingerMind Technologies, de la Índia, ha resultat la guanyadora del Challenge Barcelona-NY, per facilitar la mobilitat urbana a persones amb discapacitat visual. El premi barceloní del repte, dotat amb 40.000 euros, permetrà a l’empresa realitzar un pilot a la Vila de Gràcia per avaluar la seva eficàcia.

El repte, creat conjuntament per The New York City Departament of Transportation (NYCDOT), i per part de l’Ajuntament de Barcelona per Barcelona Activa, l’àrea de Mobilitat, l’Institut Municipal d’Informàtica i l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat, buscava una solució tecnològica d’assistència per ajudar a les persones amb discapacitat visual a orientar-se i moure’s amb confiança i seguretat en els seus desplaçaments, en especial en els carrers amb plataforma única.

L’empresa GingerMind Technologies proposa unes ulleres amb càmera que analitzen la imatge i faciliten la navegació i els creuaments segurs amb el suport de beacons (balises que emeten senyals) per a major precisió. Aquestes ulleres intel·ligents guien a través de l’àudio a les persones amb discapacitat visual mitjançant una app plenament accessible.

El jurat, encarregat d’avaluar els 20 projectes finalistes, ha considerat que la proposta de GingerMind Technologies permet explorar l’aplicació de la tecnologia en aquest terreny, amb l’objectiu d’ajudar a donar resposta al repte que suposa la circulació autònoma i segura per carrers de plataforma única de les persones amb discapacitat visual. Es pretén millorar la mobilitat d’aquest col·lectiu i es planteja la iniciativa com a suport addicional a les actuacions físiques que es realitzin sobre el paviment.

El jurat considera que el prototip de GingerMind Technologies és una solució amb moltes potencialitats, un plantejament econòmic atractiu i constata que es tracta d’un wearable atractiu i accessible. El jurat també ha considerat que GingerMind Technologies semblen un equip amb fortes competències tècniques i una rapidesa de resposta que dóna a preveure un fort compromís amb el projecte. A la vegada, destaca que la seva solució tecnològica dóna importància del desplegament de solucions basades en el paviment, tal i com reclamen els col·lectius de persones amb discapacitat.

Un pilot per testejar les ulleres a la Vila de Gràcia

El guardó permetrà a l’empresa amb seu a Bangalore, fer un pilot a la ciutat de Barcelona i testejar el seu prototip en un entorn real per avaluar la viabilitat d’oferir una conducció efectiva en plataforma única.

L'esperit del challenge és fer proves pilot, experimentar nous camins, i avaluar la prova pilot per veure si es tracta de solucions són adequades, viables i escalables. Es tracta, doncs, d’aportar noves eines a un repte real a la ciutat de Barcelona, que s’està treballant d’acord amb l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat i els col·lectius de persones amb discapacitat visual.

Els carrers en plataforma única són carrers urbanitzats a un sol nivell i poden ser amb calçada diferenciada o directament amb una única superfície o paviment. Son carrers en el que la velocitat de circulació està limitada a 10 o 20 km/h i que donat que manquen de vorera segregada vertical amb bordó, dificulten el guiatge i la sensació de seguretat de les persones amb discapacitat visual.
 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.