Vuit equip catalans passen a les semifinals del ‘Technovation Girls’
Dos equips catalans formats per noies d’entre 15 i 18 anys (Sènior) i sis més de nenes d’entre 10 i 14 (Júnior) han guanyat les finals catalanes del concurs internacional d’emprenedoria digital ‘Technovation Girls’ que es va celebrar en format virtual i, per tant, han passat a les semifinals internacionals. Les propostes d’aquestes guanyadores seran avaluades per un jurat internacional fins a final de mes, quan s’anunciaran els dotze equips finalistes que podran fer les seves presentacions en l’esdeveniment virtual el 12 i 13 d’agost vinent.
En la divisió Sènior, l’equip EMAidea ha creat l’aplicació ElderHelper, que vol ajudar les persones grans, mentre que l’equip Wappturm, ha tirat endavant l’aplicació Volúntate, per a persones que vulguin ser voluntàries en ONGs. Pel que fa als equips Júnior, hi ha propostes de diferents àmbits. En ecologia, per exemple, l’equip SmartMinds Rock, ha apostat per Anti plastics’ heroes, una aplicació per contribuir a reduir l’ús del plàstic, iInventores, han tirat endavant The Recycling of The World, per donar un cop de mà amb el reciclatge.
En un àmbit més social, T-square ha creat Helper, una aplicació per donar suport a persones amb risc de pèrdua d’habitatge i desnonaments, i l’equip Real Dream, ha creat OnTimeRocks, per donar suport a l’estudi. Per una altra banda, Imagine Girls han apostat per una aplicació per actuar contra l’abús i les relacions tòxiques, We Can With This, i l’equip TonucciTechnos ha creat Hey your pills!, per ajudar persones dependents que viuen soles a recordar quan han de prendre les medicines.
118 equips catalans participen al certamen
En l’edició catalana del concurs hi ha participat 118 equips formats per noies d’entre 10 i 18 anys de diversos municipis com ara Badia del Vallès, Barcelona, Cambrils, Cerdanyola del Vallès, El Morell, El Vendrell, Esplugues de Llobregat, Guissona, Lleida, Mataró, Mollerussa, Reus, Riudoms, Sant Feliu de Llobregat i Tarragona.
El ‘Technovation Girls’, que des de l’any 2009, convida nenes i adolescents a crear una aplicació mòbil com a solució tecnològica a un problema social, ha comptat amb la participació de 5.900 nenes i adolescents de 60 països, que han presentat més de 1.700 projectes en total. El concurs té per objectiu que noies d’arreu aprenguin i apliquin les habilitats necessàries per resoldre reptes i problemes reals a través de la tecnologia, i és una iniciativa per fomentar l’emprenedoria digital i les vocacions tecnològiques entre les noies, en què col·labora la Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla Dona TIC.