Wallbox crearà 500 llocs de treball a la nova fàbrica de la Zona Franca

L’empresa tecnològica Wallbox crearà fins a 500 llocs de treball a la nova fàbrica d’11.000 metres quadrats a la Zona Franca de Barcelona per produir carregadors per a vehicles elèctrics. Actualment la nova planta dona feina a més de 200 persones i té una capacitat de producció de 700.000 carregadors anuals, que s’exporten a Europa i Estats Units.

La companyia ha inaugurat aquest dimecres les instal·lacions en un acte que ha comptat amb la intervenció del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Aragonès ha destacat que Wallbox genera “capacitat de producció industrial al país i encaixa amb la reindustrialització que està protagonitzant Catalunya, que és verda i digital”. Pel president, l’empresa és un exemple per al conjunt d’empreses a Catalunya “de pensar en gran, amb ambició i de generar prosperitat”.

A més de la zona de producció, les noves instal·lacions de la Zona Franca també compten amb un laboratori per dur a terme els assaigs i proves de qualitat dels carregadors i analitzar la durabilitat dels seus productes per mitjà de dues càmeres climàtiques que permeten reproduir el clima de qualsevol punt del món. L’any passat l’empresa va destinar 12 milions d’euros a les activitats d’R+D. La nova planta complementa la que té a la Xina i la que posarà en marxa aquest mateix any als Estats Units.

Wallbox, fundada el 2015 per  Enric Asunción i Eduard Castañeda, ha estat una de les empreses beneficiàries de la línia d’ajuts d’Alt Impacte d’ACCIÓ, amb una ajuda de més de mig milió d’euros (543.000). Entre els seus projectes destaca el seu carregador bidireccional, peça clau del seu model de negoci que ha pres una nova dimenció amb Sirius, un projecte d’innovació que estan provant, de moment, al seu edifici de la Zona Franca de Barcelona tal com expliquen en aquest reportatge de Fulls d’Enginyeria fet arran d’una visita de la Comissió d’Energia i la Comissió de Mobilitat d’Enginyers Industrials de Catalunya.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.