129 MEUR per a material STEM a les escoles

El Govern licitarà per 128.971.926 euros, provinents dels fons europeus Next Generation, la compra de material que ha de permetre impulsar la digitalització i les ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques (STEAM per les sigles en anglès) al sistema educatiu. És un pressupost per a maletes audiovisuals, equipaments de robòtica i panells interactius per a tots els centres; aules digitals vivencials per als centres d’educació i l’equipament Maker per a 150 centres.

L’objectiu de la mesura és fomentar la competència digital educativa de l’alumnat, el professorat i els centres educatius i així, desenvolupar la digitalització dels centres educatius catalans. D’aquesta manera, es vol promoure l’equitat educativa reduint l’escletxa digital de l’alumnat, definint la millora de les dotacions digitals de les aules i proporcionant capacitació tècnica als docents.

El pressupost que ha aprovat el Govern prové dels recursos finalistes dels fons europeus Next Generation, és a dir, la dotació només es pot destinar a l’equipament digital. El pressupost previst es distribuirà entre el 2023 i el 2025 de la següent manera: el 2023 s'invertirà en aquest programa un total de 18.041.529,18 euros; el 2024 es licitarà la partida pressupostària més quantiosa, concretament, 102.535.474,69 euros, mentre que els 8.394.922,13 euros restants s’adjudicaran durant el 2025.

Què inclouen les diferents licitacions?

  • Maletes audiovisuals per a tots els centres educatius públics i concertats. Disposaran de materials com càmera de vídeo/fotografia, auriculars amb micròfon, trípode o taula mescladora de so 
  • Panells interactius per a tots els centres educatius públics i concertats. Se subministrarà aquest equipament a tots els grups-aula.
  • Aules digitals vivencials per a tots els centres d’educació especial. Seran espais amb pantalles, taules de llum, impressores 3D, kits de robòtica i d’altres elements. 
  • Equipament Maker per a 150 centres, més alguns dels centres del programa STEAMCat. Inclourà impressora, escàner i bolígraf 3D, kits de microcontroladors, talladora-gravadora làser, kit d’energia solar i nano ordinador, entre d’altres (projecte FAIG). 
  • Equipament de robòtica educativa per a tots els centres educatius. Seran equips de robòtica personalitzada per a cada etapa i tots els centres educatius podran escollir diversos equipaments en funció del seu projecte.

Tots aquests equipaments arribaran als centres educatius a partir de setembre de 2023, de la mà del suport i assessorament de les mentories digitals i amb subvencions a universitats, entitats i ajuntaments, per tal que formin el professora dels centres sobre l’ús educatiu d’aquests equipaments. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.