2023: més visites, més seguidors i més reptes

La publicació digital d’Enginyers Industrials de Catalunya ha tancat el 2023 amb 161.000 sessions, 253.000 pàgines vista i 107.000 usuaris. En sessions, aquestes xifres representen un augment del 27% però en pàgines vista i usuaris, l’augment és de més del 55% en tots dos casos. Per tant, amb els més de 400 articles (els més llegits es poden consultar en aquest article) que s’han elaborat els darrers dotze mesos, Fulls d’Enginyeria es consolida i fa un pas endavant en el camí de convertir-se en el diari de referència del sector de l’enginyeria.

La newsletter que s’envia cada divendres amb un recull dels articles publicats durant la setmana és la principal eina de difusió dels continguts que elabora l’equip de Fulls. Però les xarxes socials també el seu paper per arribar als lectors del diari digital. Fulls d’Enginyeria és especialment fort a LinkedIn on els darrers dotze mesos ha sumat més de 800 seguidors nous i ja està a punt d’arribar als 6.100. Amb pràcticament un post al dia, Fulls d’Enginyeria ha pogut generar 200.000 impressions i se li detecten dos pics: el primer a l’inici de l’any i el segon l’1 d’octubre, coincidint amb la celebració, per part d'Enginyers Industrials de Catalunya de l’Engihack, la hackató d’enginyeria en motiu del 160è aniversari.

A X, Fulls d’Enginyeria tampoc ha quedat enrere. En un moment que els canvis promoguts per Elon Musk han desincentivat molts dels usuaris de l’antic Twitter, a Fulls d’Enginyeria hem pogut mantenir els seguidors obtinguts, amb 5.650. Les publicacions al llarg de l’any han generat 229.400 impressions. La publicació que va arribar a un abast més gran ha estat la que promocionava Nou enginyeries entre els deu estudis amb més inserció laboral, una informació facilitada per U-Ranking. A Instagram, Fulls d’Enginyeria ha aconseguit superar el miler de seguidors, amb 128 posts i 221 stories. La publicació amb més rellevància ha estat el vídeo que es va elaborar arran del saló Construmat. Per últim, Fulls d’Enginyeria també ha consolidat el canal de Telegram, per sobre dels 200 subscriptors.

Anuari i 160 anys

A banda dels temes més rellevants i que més articles han protagonitzat com són la intel·ligència artificial o la sequera, que desgraciadament ha continuat sent un dels més rellevants, el 2023 també ha estat marcat pels 160 anys de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya. Fulls d’Enginyeria li ha dedicat una secció nova on, a més de publicar les notícies més rellevants del que ha donat de sí aquest ambiciós aniversari, ha recollit el testimoni dels anteriors degans i presidents que han liderat les institucions a través d’una sèrie d’entrevistes que s’allargaran fins les properes setmanes. A més, a l’abril també es va publicar una nova edició de l’Anuari, en paper, el tercer, on precisament la manca d’aigua va ser el tema de l’any. A banda, hem seguit col·laborant amb l'equip del pòdcast La Nova Mobilitat, Martí Pascual-Llitjós i Miquel Testar i hem amagat una paraula cada setmana, al nostre wordle particular.

Reptes pel 2024

Després de tres anys i mig d’encetar aquesta nova etapa únicament en digital, Fulls d’Enginyeria arrenca el 2024 amb el repte de continuar millorant les dades, l’abast, els subscriptors i els seguidors a xarxes. Aconseguir més descàrregues de l’aplicació pròpia de què disposa, actualitzada aquest mateix mes de desembre, és un dels objectius fixats per aquest inici d’any, així com també atraure més i nous públics. Seguir les noves tendències a la xarxa mantenint la personalitat de la publicació o apostar pels temes més consultats pels usuaris seran, de ben segur, aspectes claus per culminar dotze mesos més d’èxits.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.