Almirall camina cap a la fàbrica intel·ligent, eficient i connectada

Des de 2021, Almirall treballa en avançar el grau de maduresa digital de les seves plantes de producció a través del programa Integrated Factory i els seus tres principals projectes: MES, capa de connectivitat i automatització i explotació de les dades.

A Sant Andreu, a banda de la implementació d’un sistema MES, durant els darrers mesos s’ha desplegat i validat la capa de connectivitat, que permet recollir dades del procés productiu, entre altres, al costat d’un historian, per emmagatzemar i visualitzar aquestes dades. Fent ús d’aquesta nova infraestructura, s’ha començat a treballar en un cas d’ús de CPV (Verificació contínua del procés, o Continued Process Verification) per a habilitar la captura i processament automàtic de dades que permeti comprovar l’adequat performance del procés.

Tradicionalment, durant el procés productiu es capturen paràmetres del procés com pressió, temperatura, etc. de forma manual, per a, posteriorment, ser avaluats en estabilitat i capacitat. L’objectiu d’aquest procediment és detectar possibles tendències o incidències per garantir que el producte fabricat es trobi dins dels límits de qualitat definits. Gràcies al desplegament de la capa de connectivitat i l’historian, es poden capturar les dades del procés a temps real, evitar demores i riscos de transcripció i comparar-los de forma automatitzada, amb la conseqüent reducció de temps i aportant major coneixement i més seguretat en matèria de qualitat.

En els següents passos, es treballarà per establir el perfil de lot òptim (Golden Batch) perquè cada lot produït es compari a aquest abans de ser alliberat al mercat. En segon lloc, també es treballarà en una nova aplicació per a la verificació contínua mitjançant l’ús de models predictius. Aquests models estadístics, creats a partir de l’històric de dades, permeten detectar problemes potencials o predir desviacions de manera que puguin prendre’s mesures preventives abans que afectin la qualitat del producte. Aquest enfocament permetrà la detecció precoç d’errors i la presa de decisions informades, millorant l’eficiència i la qualitat dels processos i productes.

En definitiva, la posada en marxa de la capa de connectivitat i l’historian permetrà aconseguir un alt nivell de garantia de la qualitat dels productes Almirall, a més de convertir-nos en líder del mercat en la producció de la qualitat dels lots durant la seva fabricació.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.