“Donar visibilitat a dones enginyeres és magnífic”
El 23 de juny és el Dia Internacional de la Dona en l’Enginyeria, una efemèride que enguany, la comunitat SomDones.cat ha aprofitat per reunir vuit perfils professionals diferents del sector de l’enginyeria i la tecnologia per compartir experiències professionals i fer xarxa entre perfils propers i, alhora, diversos. Dipali Patel, enginyera elèctrica i directora de Qualitat a Doga, Rosalba Llorens, enginyera de Telecomunicacions i consultora a Seidor, María José Marti, SOC manager de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya o Laia Garriga, enginyera industrial i director d’Intel·ligència Artificial d’Eurecat, seran algunes de les ponents de la jornada ‘Networking TECH – Dia de les Enginyeres’, programada pel 26 de juny a l'Spaces22@. Clara Lapiedra, fundadora i CEO d'Aula Magna Business School, Selva Orejón, experta en protecció de dades i CEO d'On Branding i Neema Balolebwami, experta en ètica d'IA i directiva d'EMEA Venture Builder completen un panel que també compta amb Elisenda Rosanas, periodista i coordinadora de continguts de Fulls d’Enginyeria, el diari digital d’Enginyers Industrials de Catalunya, que aportarà el punt de vista de la difusió, la visualització i la normalització del paper de la dona en l’enginyeria.
La jornada és la primera que la plataforma SomDONES organitza en motiu del Dia Internacional de les Enginyeres i forma part del ventall d’activitats de networking que organitza l’entitat. En declaracions a Fulls d’enginyeria, la CEO de la plataforma, Anna Pujol, enginyera tècnica industrial, ha explicat que els interessa promocionar les vocacions tècniques i la xarxa entre les dones del sector tecnològic, així com donar-los un espai per explicar-se i compartir experiències. “El nostre objectiu és col·laborar i sumar”, ha dit Pujol, “donar visibilitat a dones enginyeres és magnífic”.
Tres anys de SomDONES.cat
La plataforma aquest 2024 compleix tres anys. El que va començar com un projecte de final de carrera va néixer amb tan sols un parell d’apartats, però al llarg d’aquest temps s’ha anat obrint i ha anat creixent. Actualment, és una comunitat de 730 dones usuàries. Els directoris ja compten amb 350 perfils d'expertes (professionals, empreàries i emprenedores) i 127 empreses liderades per dones. Un dels serveis que més es fa servir és el d’ofertes laborals. “Hi ha moltes dones en procés de canvi”, explica Pujol. Pujol, però, destaca els directoris d’expertes com una bona eina per donar a conèixer perfils d’expertes i promoure les seves aparicions a mitjans de comunicacions, taules rodones o jornades d’altres organitzacions. “Les dones som molt col·laboratives, no ens veiem tant com a competència”, manifesta Pujol, “SomDONES.cat és una eina més per a fer comunitat”.