El despertar de l'oportunitat

Recentment, l'FC Girona desplegava pancartes amb el següent missatge: "Quan el currículum no ho és tot". I no puc estar-hi més d'acord.

En la meva carrera professional m'he anat trobant grans currículums que es quedaven en res i currículums que inicialment semblaven poc i han acabat sent destacables. Aquests darrers serien rebutjats inicialment per la majoria dels departaments de recursos humans, però van arribar d'alguna forma a despertar aquesta primera oportunitat, que ho canvia tot.

Ens trobem en un mercat laboral tecnològic altament competitiu, és comú trobar-se titulars que reflecteix la dificultat per a trobar talent que pugui cobrir els llocs vacants en les empreses tecnològiques. Es busquen professionals amb experiència es busquen currículums on es vegin reflectits els coneixements suficients per a cobrir aquestes vacants.

Em consta que tots aquests missatges han animat a persones a reinventar-se, fer una aturada en la seva vida formar-se en STEM. Però, com de fàcil tenen incorporar-se després del seu període de formació? Potser sorprèn la resposta, però la meva experiència em permet afirmar que ho tenen realment difícil.

https://www.fullsdenginyeria.cat/subscriu-te#webform-submission-subscriu-te-node-84-add-form

 

En el currículum d'una persona reinventada en tecnologia, trobarem línies que recullen les seves formacions STEM, línies que recullen la seva anterior experiència laboral i zero línies que recullen la seva experiència laboral en tecnologia. Davant aquest currículum un departament de recursos humans el primer que fa és descartar-lo. Aquest descart impossibilita el despertar de l'oportunitat per a una persona que sap treballar, que ha fet un esforç per reinventar-se, que ha decidit sortir de la seva àrea de confort i que en el moment que la seva oportunitat laboral tecnològica aparegui no perdrà ni un minut a aprofitar-la.

Una persona reinventada professionalment en STEM mostra adaptabilitat i resiliència. Aquestes són qualitats fonamentals en un entorn que evoluciona ràpidament, com en la tecnologia. La capacitat d'aprendre noves habilitats i afrontar desafiaments demostra una actitud positiva i proactiva. Tot això no apareix al currículum. Estic segura que conèixer històries i una mica d'empatia despertaria més oportunitats per a aquestes persones.

Tots els que estem a la recerca de talent STEM tenim l'oportunitat de canviar les coses. És el moment de valorar alguna cosa més que un currículum abans d'incorporar a una persona a un equip de treball. Tots volem tenir els millors equips i no ho aconseguirem si no construïm equips diversos. I quan parlo d'equips diversos no em refereixo només a diversitat de gènere, sinó a moltes altres diversitats com a diversitat generacional, diversitat d'habilitats i experiència, diversitat d'habilitats tècniques entre altres.

Una persona reinventada és un perfecte candidat per a incorporar-se a un equip divers per això tots aquests no que van arribar fins ara haurien de convertir-se en oportunitats despertades després d'un canvi en la valoració dels candidats, perquè el currículum no ho és tot, descobreix a la persona, descobreix la seva història, descobreix el seu talent i decidim amb un bon argument.

És el moment de començar a despertar oportunitats sense valorar únicament un currículum, perquè quan el currículum no ho és tot hi ha altres factors que poden assolir l'èxit.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.