“El meu repte és divulgar el talent femení i autista"

Estudia el doble grau d’Enginyeria Informàtica i Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions a la Universitat Autònoma de Barcelona però encara té temps de participar activament en diferents iniciatives de dinamització del Campus de la UAB com la Unitat de Dinamització Comunitària o el col·lectiu TecnoUAB. Amb aquest perfil i només 21 anys, Ainhoa Castaño Martos (Cerdanyola del Vallès, 2002) ha guanyat el darrer premi DonaTIC 2023 en la categoria Estudiant TIC universitària. 

Va decidir estudiar el doble grau perquè des de petita va trobar la seva vocació en l’electrònica i sabia que una enginyeria seria el que més s’adaptava a les seves inquietuds. “Soc una persona molt inquieta i vaig pensar que amb un sol grau universitari no en tindria suficient, així que vaig decidir estudiar el doble grau d’Enginyeria Informàtica i Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions” explica Ainhoa Castaño.

subscriu-te

 

Castaño no en tenia prou amb estudiar un doble grau i la seva part més altruista la va arrossegar a apuntar-se a la Unitat de Dinamització Comunitària i al col·lectiu TecnoUAB, el qual estava caient en l’oblit. “El club està revivint, tenim projectes que ja estan coberts, tot i que encara estem buscant gent” afegeix. Però tota aquesta vocació per l’enginyeria no es quedarà en la seva etapa estudiantil “estic apuntada a Telecos.cat, l’associació i també estic al dia dels enginyers industrials perquè estic al grup d’Enginyers Voluntaris”.

Tot i guanyar el premi a DonaTIC 2023 l’Ainhoa creu que no hi ha gaires referents en el món de l’enginyeria i molt menys si han de ser dones “hi ha pocs referents científics o enginyers i si parlem de dones, ja no te'n venen al cap, almenys actuals” diu l'Ainhoa. I afegeix: “ara, que ja porto tres anys de carrera he començat a conèixer quins són els enginyers que hi ha i quins són el que tenen més nom”.

Tot i la seva joventut, Castaño té molt clars els seus objectius i on vol arribar “el meu repte és divulgar el talent femení i autista, perquè soc autista, un dels col·lectius més invisibilitats a l’hora de treballar” afegeix “el 80% de les persones diagnosticades d’autisme estan en situació d’aturada laboral. Som un col·lectiu que, fins i tot, moltes empreses ens busquen per coses d’informàtica i de programació, sobretot pel tema de control d’errors”.

En el futur professional, una vegada acabi el doble grau a l’Ainhoa li agradaria especialitzar-se en l’enginyeria biomèdica, especialment en dispositius i programes.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.