El WiDS torna a Barcelona

La iniciativa Women in Data Science (WiDS) torna a Barcelona el proper 20 d’abril. Serà a la sala d’actes de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i reunirà una quinzena de dones del món de la ciència de dades que analitzaran l’ecosistema de ciència de les dades a Catalunya. Per fer-ho, comptarà amb la presència de Marta Tolos, directora de Big Data, dep. analítica de dades i arquitectura a Zurich, Àtia Cortés, investigadora del BSC, Marga Bonmatí, vicegerenta de Transformació Digital i Dades de la UB i Teresa Tarragó, cofundadora i CEO d’Exheus.

Amb la proximitat del Dia Internacional de les Nenes a les TIC -que se celebra el 28 d’abril aquest 2022, el WiDS d’enguany, vol obrir també un espai de reflexió sobre com es pot fer un mal ús de les dades que circulen sense massa control encara per les moltíssimes aplicacions mòbils, per les webs o per les xarxes, poden ser utilitzades per posar les dones en risc, per facilitar violència de gènere a les xarxes, o fins i tot fer-ne un ús delictiu. En aquesta segona taula rodona es comptarà amb Andrea Accuosto, jurista, experta en igualtat de gènere, Selva Orejón, CEO i fundadora de onBranding, Mavi Sánchez, investigadora ICREA, i Jeniffer Woodard, CEO i fundadora de Insikt Intelligence.

El WiDS és un esdeveniment que va començar com una conferència tècnica d’un dia a Stanford el novembre de 2015. Actualment és un moviment global que inclou múltiples iniciatives arreu del món organitzades per les ambaixadores WiDS. A Barcelona, les impulsores de la jornada són Karina Gibert i Núria Castell-Ariño. L’any passat se’n va fer la primera edició que va comptar amb més de 300 participants entre la modalitat presencial i virtual. La jornada està dirigida a tota la comunitat científico-tecnològica i empresarial, sense distinció de gènere.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.