Els Enginyers Industrials de Catalunya celebren la Diada de l’Enginyer 2017

El Col·legi i l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC/AEIC) han celebrat la seva Diada en una edició centrada a dibuixar la figura de l’enginyer, a saber què fan, com són i què pensen aquests professionals. Aquesta trobada anual dels Enginyers Industrials de Catalunya es consolida un any més com un punt de trobada per al col·lectiu i com un reconeixement a la professió.

La cúpula de les Arenas ha estat l’escenari escollit per a la celebració de la Diada de l’Enginyer 2017. L’actor, monologuista i presentador Queco Novell ha conduït l’acte, que ha estat presidit per Neus Munté, Consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, i Jordi Renom, president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya. El Col·legi i l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC/AEIC) han celebrat la seva Diada en una edició centrada a dibuixar la figura de l’enginyer, a saber què fan, com són i què pensen aquests professionals. Aquesta trobada anual dels Enginyers Industrials de Catalunya es consolida un any més com un punt de trobada per al col·lectiu i com un reconeixement a la professió.

El president de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Renom, ha inaugurat l'acte defensant que "estar col·legiat és un acte de responsabilitat que permet dotar als enginyers dels elements necessaris per exercir la professió".  La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, s’ha mostrat convençuda que “Catalunya compta amb tots els elements necessaris per unir-nos al lideratge a la nova revolució industrial que ens permeti guanyar en eficiència, sostenibilitat i captació de nous talents”. La consellera Munté ha aprofitat la intervenció en la Diada de l’Enginyer per instar el món de l’enginyeria i, en concret de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, a seguir col·laborant amb el Govern perquè “hi ha tantes coses que ens uneixen i apropen, que han de permetre que aconseguim aquest reinvenció en majúscules”.

Durant la celebració, la institució dels EIC ha fet el tradicional lliurament de premis. Joan Vallvé, president del jurat, ha fet l’entrega dels guardons que reconeixen l’originalitat, la imaginació i el pensament creatiu dels treballs dels enginyers. El sistema de recuperació d’energia elèctrica a l’L9 del metro de Barcelona, dut a terme per ISTEM amb la col·laboració d’Infraestructures.cat i TMB, ha rebut el Premi Creativitat.

En la categoria Creativitat per a Joves, Alfons Carnicero Carmona,  Màster Universitari en Enginyeria Industrial de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona, ha estat premiat pel seu projecte final Desenvolupament d’un aparell vibratori per a facilitar la marxa de pacients amb lesions medul·lars incompletes, que basa el seu funcionament en l’aplicació d’estímuls mecànics vibratoris en un múscul o grup muscular específic per a activar el sistema esquelètic i neuromuscular.

Josep Oriol Sala, president de la Caixa d’Enginyers ha entregat les dues beques de la Fundació Caixa d’Enginyers per a Tesis Doctorals a: Míriam Febrer Nafría, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona, per la tesi Prediction of assisted walking using subject specific biomechanical models, dirigida per Josep Maria Font Llagunes; i a Carlos López Torres, de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, per la tesi Analysis and implementation of a methodolgy for optimal design permanent-magnet-assisted synchronous reluctance motor taking into account performances and reliability, co-dirigida pel Dr. José Luis Romeral i Dr. Antoni Garcia Espinosa.

El Premi al Reconeixement Acadèmic a una trajectòria dedicada a la docència ha estat per Pere Caminal Magrans, Doctor Enginyer Industrial i professor a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona des de 1976. Ha estat investigador principal en més de 50 projectes i de la seva extensa activitat institucional en destaca la direcció del Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica de la UPC.

En el decurs de la celebració, s’ha lliurat la insígnia als nous col·legiats i associats de cadascuna de les titulacions que acullen l’Associació i el Col·legi.

Jordi Renom, president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, ha atorgat el Premi Millor Pràctica Empresarial a Aigües de Barcelona per la Implantació del vehicle 100% elèctric a la flota d’Aigües de Barcelona. Aquest projecte d’electrificació de la flota i compra d’energia verda és una de les línies de treball del 10è Compromís del Pla d’Acció Aigües 2020: Innovar en el disseny i la gestió d’instal·lacions i processos basats en el desenvolupament de l’economia circular, dins l’estratègia de Desenvolupament Sostenible d’Aigües de Barcelona.

Els Enginyers Industrials de Catalunya també han reconegut la tasca dels mitjans de comunicació i enguany han entregat el Premi Serrat i Bonastre a Marta Sardà, periodista del diari L’Econòmic, per haver donat cobertura mediàtica a informacions generades per la nostra institució, i haver comptat amb els nostres experts per oferir opinió i informació sobre temes relacionats amb l’actualitat i especialment amb la robòtica.

El moment més esperat de la nit ha arribat amb l’entrega del Premi Reconeixement Institucional i el Premi Trajectòria Professional. Joan Vallvé, Exdegà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya ha entregat el Premi Reconeixement Institucional a Fusion 4 Energy, oficina de la Unió Europea que ha generat una facturació de les empreses i centres de recerca de Barcelona i de Catalunya en el projecte ITER de 85 milions d’euros (2008 – 2016) i la creació de 120 llocs de treball. D’altra banda, la Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Honorable Sra. Neus Munté, ha fet entrega del Premi Trajectòria Professional a Albert Xalabarder Miramanda, Enginyer Industrial i Conseller d’Electra Caldense. que ha engrandit i dirigit l’empresa, construint una central hidroelèctrica a la Vall d’Aran, a més de ser un exemple de direcció d’empresa destacada pel tracte personalitzat amb el client.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.