Els reptes de la indústria espanyola a debat a l’Industry 4.0 Congress

El debat sobre com l'automatització, la digitalització i la Intel·ligència Artificial són elements clau per a afrontar els reptes actuals de la indústria espanyola es donarà a la nova edició de l’Industry 4.0 Congress, acollit un any més per Advanced Factories. L'esdeveniment d’automatització i robòtica industrial ha obert acreditacions per a la seva nova edició, que tindrà lloc del 29 al 31 de març en el CCIB de Barcelona i que reunirà més de 17.000 professionals industrials que busquen les últimes solucions i tecnologies per a incrementar la seva productivitat.

Segons Albert Planas, director d’Advanced Factories, la indústria nacional ha d'apostar més per la producció de km 0. La crisi de subministraments viscuda els últims mesos ha afectat la indústria manufacturera, que s'ha trobat amb “problemes” en l'adquisició de matèries primeres. Una situació que posa de manifest la “forta dependència” de la indústria manufacturera espanyola dels mercats exteriors i la necessitat d'apostar per la producció local de components de microelectrònica, destaca Planas.

Més de 350 firmes expositores presentaran com les seves últimes solucions en sistemes d'automatització industrial, digitalització i ús de tecnologies com la IA i l'analítica de dades suposen una oportunitat per a les empreses industrials per a millorar la seva eficiència i relocalitzar les seves plantes productives. És per això que l’Industry 4.0 Congress comptarà enguany amb un fòrum dedicat especialment a les aplicacions de la Intel·ligència Artificial en la indústria. A més, amb l'increment de la connectivitat, augmenta la consciència per la prevenció de ciberatacs, un tema que tornarà a centrar el debat amb el Fòrum de Ciberseguretat Industrial.

La sostenibilitat, també protagonista del congrés

D'altra banda, la sostenibilitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), cobren més importància que mai en aquesta nova edició d’Advanced Factories per la importància d'aconseguir una indústria neutral en carboni. En aquest sentit, experts del sector abordaran en l’Industry 4.0 Congress les seves accions i estratègies per a minimitzar l'impacte de la seva activitat en el medi ambient, per exemple, reduint els consums d'energia amb equips innovadors d'alta eficiència. Òscar Íñigo, director de l’Industry 4.0 Congress, assenyala que cada vegada s'observa més com els ODS “influeixen en totes les decisions d'inversió”. Una situació ocasionada per una major “consciència ambiental” i un entorn que afavoreix les cadenes de subministrament km 0 i en quantitats ajustades a la demanda.

Com a novetats d'enguany, el congrés també celebrarà el Plant Mangers Summit, dedicat a tots els responsables de planta de les fàbriques industrials. A més, comptarà amb diferents agendes verticals per a cada indústria, amb especial focus en aquesta edició en l'electrònica i la microelectrònica, l'energia, la mobilitat i logística, el sector pharma, i l'automoció.

Advanced Factories comptarà també amb diferents esdeveniments de networking com el Leadership Summit, els Factories of the Future Awards 2022, l’Industry Startup Fòrum, el Fòrum de Fabricació Additiva o el Talent Marketplace.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.