Enginyers, ara és el moment

Al llarg d’aquest mes de maig, Enginyers Industrials de Catalunya estem presents als Fòrums d’ocupació que organitzen les escoles d’enginyeria en l’àmbit industrial, punts de trobada entre estudiants i el món laboral. Hi exposem la nostra proposta de valor als joves enginyers i enginyeres que, d’aquí a pocs anys, s’incorporaran a la professió. És una proposta que va en línia amb el projecte que estan a punt de començar - el projecte de la seva vida - i pel qual s’han preparat amb intensitat i durant anys: la seva carrera professional.

Sens dubte, la clau d’aquest projecte és l’ocupabilitat. El món professional els demanarà tenir present aquest concepte en tot moment i vetllar per maximitzar-lo. Millorar les destreses i habilitats, més enllà de teoremes i equacions diferencials, ampliar i conrear la xarxa de contactes de qualitat i tenir cura de la pròpia marca personal seran factors que hauran de tenir presents al llarg de la carrera professional en tot moment i que, justament, és el motiu pel qual ens adrecem a tots aquests joves. Des d’Enginyers Industrials de Catalunya els ajudem amb eines i instruments que els permetran millorar i donar visibilitat a la seva marca personal, gràcies a un accés al coneixement, als contactes i una bona cartera de serveis que milloraran aquesta ocupabilitat.  

Tot aquest ‘moment’, el de l’inici de la carrera de tots aquests professionals que s’estan acabant de formar coincideix amb un ‘moment’ dolç per l’enginyeria. Òptim i ple d’oportunitats. Enginyers i enginyeres tenen la incorporació garantida al món laboral; l’atur del col·lectiu és zero. Però és que a més a més, es trobaran un món ple de reptes i una professió que els farà protagonistes els propers anys. 

I és que ara és el moment dels enginyers. M’explico. Si fins ara els eixos de la competitivitat han estat la innovació i la internacionalització, la irrupció de les tecnologies 4.0 (robòtica, intel·ligència artificial , big data...) i les urgències derivades del canvi climàtic fan que amb la transformació digital per un costat i la introducció de la circularitat de l’economia, per l’altre, el lideratge de l’enginyeria en aquest nova era sigui protagonista. 

Tant el projecte de la pròpia carrera professional com el lideratge de la transformació digital i de l’economia circular demanen enginyers i enginyeres preparats i disposats a liderar el canvi perquè, tal com ja defensava Jordi Guix, liderar projectes és el core de l’activitat de tots els professionals de l’enginyeria. I, en aquest moment, té més sentit que mai. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.