Es busquen inventores

El 9 de novembre és el Dia Mundial de l’Inventor, però no de la Inventora. En canvi, se celebra en honor a Hedy Lammar, l’enginyera i inventora austríaca creadora de l’espectre eixamplat, una tècnica de modulació utilitzada en telecomunicacions, que permet trobar l'espectre de freqüència disponible per enviar dades i senyals a través dels sistemes de telecomunicacions i que impedeix que una emissora o canal televisiu es superposi a un altre.

Conscients d’aquesta “contradicció”, l’equip d’Enginy-ERA ha decidit impulsar el ‘Dia de la Inventora’, una nova iniciativa per donar visibilitat al talent femení en l’àmbit de les STEM. En declaracions a Fulls d’Enginyeria, Sílvia Planella, fundadora de l’entitat, ha explicat que l’objectiu final és visibilitat inventores, científiques, enginyeres o professionals STEM des de l’àmbit escolar creant una plataforma que funcioni com un banc de recursos per a futurs estudiants.

Però qui omplirà aquesta plataforma? Doncs estudiants que, a partir de 5è de Primària i fins a Batxillerat i FP, elaborin treballs de recerca sobre dones STEM (científiques, tecnòlogues, matemàtiques, arquitectes, enginyeres...) que hagin fet alguna contribució tant si són conegudes com no i actuals o històriques.

La idea d’Enginy-ERA, que ha comptat amb el suport de Casio –que lliga amb la iniciativa ‘Casiocientíficas’ de promocionar dones en les seves calculadores- , és que els estudiants que, individualment o per equips, indaguin per tirar endavant treballs en qualsevol format i llengua de l’estat. Un jurat avaluarà les propostes i les que compleixin els requisits es compartiran a la web. La filosofia és que els joves s’esforcin per fer un treball i el puguin i vulguin compartir així com es puguin beneficiar dels treballs que facin els altres escolars.

El millor treball de cadascuna de les cinc categories rebrà un premi gràcies a la col·laboració de Casio, que hi aporta calculadores i recursos educatius. Els treballs es poden lliurar fins l’11 de febrer, Dia de la Nena i la Dona en les TIC, i els premis es donaran el 8 de març, Dia de la Dona.

Per Planella, l’acció vol aconseguir que tothom formi “part activa” de la solució del problema d’invisibilitat que han patit les dones tecnòlogues al llarg de la història.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.