Experiències d’èxit a l’STEM Women Day

Enmig de la pandèmia, les festes de Nadal i el Brexit, l’enginyera mecànica Andrea Aguilella va prendre de decisió de marxar a treballar a AAC Clyde Space, una empresa referent del sector aeroespacial que elabora tant components per als satèl·lits com projectes complets. És la feina que l’apassiona i des que s’hi va endinsar, gràcies al NanosatLab de la UPC, va veure que s’hi podia dedicar tota la vida.

Tot i la bona acollida que ha tingut a la companyia, Aguilella és l’única dona a  l’equip mecànic, una mostra de la manca de dones en el sector STEM que ha volgut visibilitzar la segona edició de l’STEM Woman Day, aquest dimecres. Aguilella, membre de la comissió d’Equitat, Tecnologia i Futur d’Enginyers Industrials de Catalunya, ha explicat la seva experiència en el món dels coneixements tècnics, que ja havia explicat en una entrevista als Fulls d’Enginyeria. L’enginyera creu que la manca de referents és la causa d’aquest poc interès per les noies en tot aquest sector i reconeix que l’actitud de la seva família i ‘’l’amor’’ que li van transmetre pel coneixement, han estat clau pel seu interès per les ciències. Per això, creu que no cal mirar d’animar a les nenes a estudiar ciències i tecnologia, sinó convidar-les a descobrir la seva motivació.

Andrea Aguilella ha estat una de les participants a aquesta segona edició de l’STEM Women Day, una trobada en format híbrid (presencial i virtual) conduïda per la periodista Ruth Gumbau i que també ha comptat amb al presència de Gemma Fargas, vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat de la UPC, Núria Salán, investigadora de l’ESEIAAT, Susanna Cabos, responsable dels programes STEM d’Schneider Electric o Susanna Carmona, directora general de la Mútia dels Enginyers. Amb aquesta jornada, els organitzadors de l’STEM Women Congress, previst enguany, pel novembre, han volgut fer una nova aturada entre les edicions del certamen. La CEO del congrés, Eva Díaz, ha explicat que un dels objectius del congrés és tenir ‘’una radiografia’’ de les iniciatives que es duen a terme en l’àmbit de les STEM  i per això ha animat a difondre l’enquesta de l’Annual Report 2021, que ja s’ha començat a fer arribar a les diferents entitats compromeses amb l’objectiu de reduir la bretxa de gènere en el sector tecnològic.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.