Fent front amb optimisme a un sistema financer en transformació

Recentment, Caixa Enginyers ha presentat els resultats de l’exercici 2023 del Grup, que han sigut els millors en els nostres 57 anys d’història: un pas més en l'aportació de valor compartit a la societat que ens segueix permetent reforçar la solidesa del Grup. Una prova fefaent que el model de banca cooperativa, social i de proximitat, és un model d’èxit que ha estat capaç de respondre positivament en un context marcat per la “normalització” dels tipus d'interès, un escenari financer de fort despalanquejament, una alta inflació i unes dades macroeconòmiques més favorables que les previsions generals. Hem donat, com sempre fem, el millor de nosaltres mateixos i hem fet història amb uns resultats molts bons. Una fita aconseguida gràcies al gran compromís de tots els nostres socis i sòcies, així com  al nostre gran equip professional.

"Hem donat, com sempre fem, el millor de nosaltres mateixos i hem fet història amb uns resultats molts bons."

subscriu-te

 

L'exercici 2023 ha estat el primer any del nou pla estratègic Transforma 2026, gràcies al que el Grup Caixa Enginyers continuarà reforçant la seva condició de referent en banca cooperativa amb vocació de servei als seus socis i sòcies, i amb un impacte social positiu, posant sempre les persones al centre, i cuidant la sostenibilitat del nostre planeta. Una voluntat que reflecteix la nostra nova identitat corporativa amb el propòsit 'Humanitzem les teves finances', que recull l'esperit del nostre compromís de continuar aportant valor compartit a través de l'economia social i de les finances sostenibles.

Amb aquest nou propòsit i nou pla estratègic hem encetat un 2024 amb els nombrosos reptes que es deriven d'un sistema financer en transformació. De fet, afrontem un context macroeconòmic marcat per la incertesa i protagonitzat per la reducció de la liquiditat derivada de les polítiques del Banc Central Europeu (BCE). Enguany també notem i continuarem notant la feblesa de la demanda de finançament hipotecari, una menor demanda de finançament d'inversions per part de les empreses a causa d'unes condicions financeres més exigents, que es conjuguen amb una deterioració econòmica, especialment als països que tradicionalment han estat tractors d'Europa i un context geopolític amb molts escenaris oberts.

En aquesta conjuntura, ens posem l'objectiu de créixer en volum de negoci més d'un 9%, d'augmentar la nostra base social i de continuar reforçant la nostra solvència mantenint, com mai no hem deixat de fer, la nostra prudència en la gestió dels riscos, tant els tradicionals financers com els tecnològics i de sostenibilitat, mantenint alhora el nostre compromís amb el desenvolupament de productes financers sostenibles i amb impacte social positiu.

Tenim grans fortaleses que ens permetran assolir aquests objectius: la generació de valor compartit, un compte de resultats diversificats consistent i la nostra capacitat per créixer preservant sempre la qualitat de servei i la personalització de la relació amb els socis i sòcies. Així, reforçarem la nostra estructura de negoci dual, que es fonamenta en el model de banca de serveis i el de banca de balanç a través dels diversos segments de socis als quals prestem els nostres serveis: particulars, empreses, administracions públiques i banca personal.

I de les moltes fites que volem assolir enguany, destaco especialment la posada marxa, a partir del mes de setembre vinent, del projecte #CEApropa. Una iniciativa publicoprivada que de la mà de la Generalitat de Catalunya, farà arribar els nostres serveis financers a 313 municipis catalans els habitants dels quals no tenen accés a serveis financers de proximitat. Es tracta d'un gran repte molt important per a la nostra entitat i d'una oportunitat de vetllar de la salut financera de més de 237.000 catalans que no tenen una oficina bancària a prop. Tanmateix, aquesta és una forma de fer tangible el nostre esforç de reduir l'exclusió financera.

El 2024 a Caixa Enginyers, continuarem posant tot el nostre enginy i tota la nostra passió en el nostre objectiu principal, la nostra raó de ser: cuidar la salut financera dels nostres socis i sòcies i, a través d'unes finances sostenibles i properes, també cuidar la salut del nostre planeta.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.