Forum ETSEIB 2023, la connexió imprescindible

El Forum ETSEIB és una de les fires d’empreses del sector de l’enginyeria amb més tradició a nivell estatal. Organitzat per estudiants, s’adreça sobretot als alumnes de la UPC i especialment als de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona, amb l’objectiu d’apropar i facilitar als alumnes l’entrada al món laboral, simplificant la connexió estudiant-empresa. Durant tres dies, estudiants i professionals poden trobar-se per conèixer la seva activitat i facilitar la realització de pràctiques i l’entrada al món laboral. La 32a edició del Forum ETSEIB va comptar amb la participació de 72 empreses, superant totes les edicions passades, celebrant el retorn a la presencialitat després de dues edicions marcades per la COVID.

La fira ofereix activitats com conferències, workshops i casual talks que permeten a les empreses explicar la seva estructura i els seus àmbits de treball, plantejar debats sobre diferents temes professionals o presentar casos pràctics de resolució de problemes. En totes elles es busca facilitar entorns de conversa entre els estudiants i l’empresa en un ambient proper. També hi ha espais adequats per mantenir entrevistes i estands on es pot establir un primer contacte. Forum ETSEIB és també el nom que rep l’associació encarregada de l’organització d’aquest esdeveniment i del Consulting Day, un esdeveniment similar centrat en el món de la consultoria.

L’equip organitzador està format per estudiants dels graus d’Enginyeria en Tecnologies Industrials, d’Enginyeria en Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica i estudiants de màster de la mateixa escola que dediquen el seu temps lliure a aquest projecte durant un curs escolar. En finalitzar el curs, tres integrants passen a ser directors de l’equip organitzador de la següent edició i s’encarreguen de formar el nou equip.

El Forum forma part d’una comunitat europea de fòrums universitaris de l’àmbit de l’enginyeria en la que participen IKOM de la Technische Universität München, Konaktiva de la Technischen Universität Darmstadt, HOKO de la Hochschule München, ALITUR Associazione de Tor Vergata de Roma, Inovailmenau d’Alemanya i el Jobspin de Praga. Aquest vincle internacional ens permet intercanviar coneixements basats en les nostres experiències com a organitzadors i donar visibilitat al nostre projecte, a l’ETSEIB i a la UPC.

La connexió universitat-empresa és imprescindible i és clau poder adaptar-se a les necessitats actuals tant en l’àmbit laboral com social. En aquest sentit, el Forum ETSEIB treballa per poder oferir als estudiants una àmplia varietat de sectors, però donant més presència a aquells que són tendència perquè s’espera que tinguin un creixement major i per tant, necessitin a més enginyers i enginyeres en un futur proper. Un clar exemple de sectors en creixement és la consolidació de Barcelona com a principal hub d’start-ups del sud d’Europa i que la gran part d’aquestes d’empreses emergents són tecnològiques. La ciutat disposa d’un ecosistema ideal per aquestes iniciatives empresarials que estan generant centenars de nous llocs de treball mensualment. Des del Forum creiem que la nostra fira a l’ETSEIB és una eina molt potent per poder connectar el talent jove de l’escola amb aquestes noves empreses. És per això que l’edició d’enguany pretén comptar amb la participació d’start-ups amb seu a la capital catalana.

La 33a edició del Forum ETSEIB se celebrarà els dies 2,3 i 4 de maig de 2023 a L’Escola Tècnica d’Enginyeria Industrial de Barcelona. Us hi esperem!

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.