Guillem Martínez, l'enginyer industrial que va immortalitzar la Caputxinada

Avui celebrem el 50è aniversari de la Caputxinada. L'11 de març de 1966 es va reunir l'assemblea constituent del Sindicat Democràtic d'Estudiants de la Universitat de Barcelona (SDEUB) al convent dels Pares Caputxins de Sarrià (Barcelona). 
Guillem Martínez i Molinos, aleshores estudiant, era delegat de curs de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona i va ser autoritzat per immortalitzar la trobada clandestina realitzant fotografies.
Poc es podia imaginar Martínez que les seves imatges van ser la prova gràfica i l'evidència del setge i posterior assalt al convent de la policia franquista. Martínez va haver d'amagar tot el material al convent quan entraren les forces policials, que no el van trobar en l'escorcoll. Posteriorment, el mateix Guillem Martínez va recuperar totes les fotografies i les conservà fins que les va dipositar a l'Arxiu Nacional de Catalunya l'any 1996.
Entre els més de 450 assistents hi havien estudiants, professors, intel·lectuals i professionals liberals com arquitectes, advocats, escriptors, metges, periodistes, enginyers, escriptors. Entre ells destaquen Salvador Espriu, Joan Oliver, Jordi Rubió i Balaguer, Lluís Maria Xirinacs, Oriol Bohigas, Maria Aurèlia Capmany, Antoni Tàpies,Jordi Solé Tura, Raimon Obiols, Josep Maria Benet i Jornet, Montserrat Roig i Fransitorra, Ricard Salvat,José Agustín Goytisolo,Albert Ràfols-Casamada, Manuel Sacristán, Francisco Fernández Buey, Josep Maria Trias de Bes i Serra, Enric Lluch i Martin, Josep Maria Martorell i Codina, Mercè Sala, Josep Miró i Ardèvol i Andreu Mas-Colell.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.