Impuls a dos nous 'piers' de mobilitat urbana i salut

ACCIÓ aportarà 275.000 euros a Barcelona Tech City fins al 2022 per impulsar dos nous espais de l'Urban Tech Campus, dos 'piers' dedicats a la mobilitat urbana i a la salut. L'objectiu és aglutinar star-ups, grans companyies, universitats, hospitals, acceleradores i agents de l'entorn per fer créixer aquests dos sectors estratègics de l'economia catalana i, alhora, l'ecosistema d'start-ups de Barcelona i Catalunya.

Així ho estableix un acord signat pel conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i el president de Barcelona TechCity, Miguel Vicente, aquest dilluns. El conveni es basa en l’impuls a una xarxa d’espais que es configuren com a hubs d’innovació, especialitzats en sectors o tecnologies de gran potencial i que articulen al seu voltant agents de tot tipus, tant públics com privats.

El primer dels nous ‘piers’, especialitzat en el sector de la salut, s’ubicarà a l’antiga seu del Departament de Polítiques Digitals, a la Via Laietana 26, i comptarà amb un espai de 6.000 m2.  Es preveu que estigui llest a finals del 2021, ja que les obres de remodelació de l'edifici ja han començat. Barcelona Tech City ja ha signat acords amb Catalonia Bio&Healthtech i amb l’Hospital de la Vall d’Hebron. El projecte compta amb el suport d’empreses que ja són partners de l’associació i l’objectiu és incorporar-hi també universitats i centres de recerca. Pel que fa a l’espai destinat a la mobilitat, encara no està tancada la seva ubicació.

Tremosa ha apostat fer ''facilitar'' projectes d'aquest tipus perquè tenen ''un fort efecte multiplicador'' en la gneració d'altres projectes empresarials innovadors. Pel conseller, és el que fa ''avançar'' el país des d'un punt de vista tecnològic. El conseller delegat d'ACCIÓ, Joan Romero, ha destacat que amb aquest suport, es busca ''accelerar la transformació digital i la incorporació de tecnologia disruptiva'' a sectors prioritaris de la indústria.

Per la seva banda, el president de Barcelona Tech City, Miguel Vicente, ha afegit que l'èxit del Pier01, Pier03 i Pier05 Fintech han demostrat que Barcelona té ''el potencial de hub tecnològic i emprenedor més important del sud d'Europa''. Pel CEO de Barcelona Tech City, Miquel Martí, els dos nous 'piers' podran ''vertebrar el creixement, no només dels sectors de salut i mobilitat, sinó de tot  l'esquema tecnològic de Catalunya''.

Les start-ups a Catalunya

Segons dades del 2019 d’ACCIÓ, a Catalunya hi ha actualment 1.500 startups, un 38% més que tres anys enrere. Donen feina a  16.900 treballadors, un 19% dels quals són estrangers. Per sectors, les start-ups catalanes es dediquen sobretot a les TIC, l’oci i la salut, mentre que pel que fa a la tecnologia, el 64% de les empreses emergents catalanes treballen amb tecnologies vinculades a la indústria 4.0, sobretot en els camps del cloud computing, el big data, l’internet de les coses (IoT), la intel·ligència artificial i els sistemes integrats.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.