Innovar per crear valor a la indústria

Innovar vol dir crear valor, és a dir, transformar el coneixement en productes, nous processos o serveis que aportin més competitivitat i donin resposta a les necessitats del mercat i de la societat. Crees valor quan aportes alguna cosa nova que fa que una empresa pugui ser més sostenible, més eficient, més àgil o pugui atendre millor els seus clients.

Dins aquest marc i donat el context actual de màxima acceleració tecnològica, és de vital importància que les empreses puguin comptar amb aliats i instruments que afavoreixin la implementació amb èxit de les darreres tecnologies tan digitals, industrials, biotecnològiques com en matèria de sostenibilitat, en sintonia amb les prioritats dels sectors econòmics, entre els quals voldria aquí posar èmfasi en el teixit industrial, que té en la innovació tecnològica una gran palanca per poder enfortir la seva activitat, especialment en el cas de les petites i mitjanes empreses.
 

subscriu-te

 

Des d'aquest angle, a Eurecat veiem molt estratègic incidir en la competitivitat de la indústria en totes les seves etapes i dimensions, de manera que ens permeti avançar cap a una activitat més eficient, de major proximitat i amb la cadena més integrada. Dins aquest plantejament, la generació de tecnologia pròpia és clau per reduir les dependències de tercers i les pèrdues de sobirania, amb un efecte directe en la generació de valor, així com de llocs de treball i de més oportunitats professionals.

Es tracta de promoure que les empreses siguin competitives en l'àmbit internacional i generadores d'aquesta sobirania, configurant un model d'indústria local d'alt valor, que obri les portes a un progrés econòmic i social molt més gran.

"Es tracta de promoure que les empreses siguin competitives en l'àmbit internacional i generadores d'aquesta sobirania" 

A Catalunya hi ha molt de potencial per generar alt valor afegit i, fins i tot, per relocalitzar part d'algunes activitats que es van portar a altres països. Aquest enfocament implica un esforç estratègic en innovació, orientat a reduir els riscos derivats dels nous reptes que estan introduint el desenvolupament accelerat de tecnologies disruptives, el canvi climàtic i els actuals escenaris geopolítics, entre altres desafiaments.

En definitiva, es tracta de convertir, a través de la innovació tecnològica i de la tecnologia pròpia, aquests riscos en noves oportunitats, aprofitant el potencial de tecnologies com la intel·ligència artificial, la internet de les coses o la robòtica i l'automatització, tant des del punt de vista de les millores per als professionals del sector industrial com des de la pròpia activitat de les empreses.

Des d'aquesta perspectiva, vam engegar fa uns mesos la primera edició del Congrés Eurecat, amb l'objectiu de contribuir a generar debat i coneixement que afavoreixi una anàlisi acurada de les perspectives de futur del nostre teixit industrial, per identificar les necessitats, els riscos i els factors diferencials, amb la finalitat de sincronitzar les prioritats de les empreses, amb el suport que poden oferir les administracions i els agents de l'ecosistema d'innovació, des del punt de vista de compassar la innovació, el creixement i la competitivitat amb la sostenibilitat dels recursos i la preservació del planeta.

Per a Eurecat, es tracta d'un enfocament clau, que està en total sintonia amb els nostre objectiu estratègic d'impactar en positiu en les nostres empreses i en el conjunt de la societat, aportant capacitats i coneixements avançats des del punt de vista tecnològic per a un creixement competitiu d'alt valor afegit, adreçat a aconseguir que la indústria local sigui més avançada tecnològicament.

Donar un nou impuls a la competitivitat del teixit industrial és, en definitiva, un objectiu vinculat a una aposta decidida per la innovació, tant per part de les empreses per ser productives, com per les administracions, per tenir major benestar. Des d'Eurecat, col·laborem amb més de 2.000 empreses perquè innovin més i amb més impacte, participem en més de 200 projectes consorciats d'R+D+i nacionals i internacionals d'alt valor estratègic i tot aquest coneixement el traslladem a la indústria, perquè pugui diferenciar-se en un entorn molt globalitzat, on és vital anticipar-se per mantenir-se en el mercat. Una de les claus per aconseguir-ho és aplicar un enfocament multitecnològic i holístic, que permeti introduir solucions molt integrals, combinant diferents tecnologies per aportar resultats que impactin realment en les necessitats de les empreses i en la vida de les persones.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.