IUL idea un lector ràpid i eficient de tests ràpids

El coronavirus i sobretot la situació actual de la pandèmia ha fet popular els tests ràpids d’antígens. Però aquest tipus de proves ràpides i econòmiques existeixen des dels anys 80 amb proves, com per exemple, les de l’embaràs. I en aquesta línia, l’empresa catalana IUL ha dissenyat i posat al mercat iPeak, un lector de tests ràpids de colorimetria equipat amb la tecnologia Flash Eye que aconsegueix detectar i quantificar les línies d’un test de flux lateral amb la màxima sensibilitat. Aquesta tecnologia representa un avanç en els lectors de test, ja que s'obtenen resultats sense la subjectivitat de lectura de les proves ràpides.

El projecte ha obtingut un accèssit en els premis del VI Fòrum Indústria 4.0 d'enguany. El jurat ha valorat la qualitat amb la que ha superat el repte de la integració de múltiples tecnologies 4.0 i per aprofitar moments d’incertesa tot assumint els risc d’obrir noves línies de negoci i nous mercats, gràcies al desenvolupament d'iPeak.

El lector iPeak pot acoblar-se a la majoria de proves ràpides existents en el mercat que permet obtenir un diagnòstic molt més ràpid i eficaç sense problemes de compatibilitat. A més, el dispositiu de IUL permet exportar o imprimir els resultats, així com enviar-los de forma encriptada i integrar-los a les bases de dades dels laboratoris.

iPeak té la capacitat de fer una fotografia a la prova, processar la imatge i donar els resultats en temps real. El dispositiu té un lector de codi de barres, una pantalla capacitativa, i un sistema d’emmagatzematge per tots els resultats. IUL utilitza tecnologia d’impressió 3D per la producció d’iPeak, des del prototipatge a gran escala fins a les peces més petites. La impressió 3D els permet ser més flexibles per personalitzar les carcasses pels seus clients i també redueix un 20% els costos de mà d’obra.

iPeak en la lluita contra la COVID-19

Alguns casos en els quals iPeak pot facilitar la feina són en els tests per detectar la diabetes o per millorar la traçabilitat i gestió de pacients amb VIH, però sens dubte, ha estat útil i pot seguir sent-ho en el diagnòstic de la COVID-19 ja que  pot identificar ràpidament a les persones infectades i, per tant, permet una millor gestió dels pacients, així com un ús més eficaç dels recursos sanitaris actuals.

L’optimització en la lectura de tests ràpids que suposa iPeak es podria canviar la dinàmica de la situació pandèmica actual i ajudar a recuperar la normalitat en camps com la cultura o l'esport, molt castigats durant aquest temps. D’aquesta manera es pot assegurar la salut de les persones alhora que es detecta la malaltia amb seguretat i sense errors.

Actualment, la tecnologia d’IUL s’utilitza als Estats Units, Àsia i diferents països d'Europa on hi ha centenars de lectors als aeroports del Regne Unit o Irlanda del Nord, i també es pot utilitzar en hospitals i farmàcies, entre altres.

IUL, innovació des de Barcelona

Des de 1987, IUL dissenya, produeix i comercialitza solucions d'automatització per a laboratoris de microbiologia. El seu objectiu se centra a brindar un control microbiològic més còmode i segur per a la indústria. Avui dia, la companyia catalana és present en més de 100 països de tot el món.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.