La col·legiació postmàster

Durant l’any 2015 s’ha registrat un 10% més de col·legiacions que l’any 2014. Dos joves que cursen estudis superiors valoren els aspectes que tindran en compte a l’hora de decidir col·legiar-se quan completin la seva formació a finals d’aquest any. El Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC) és la institució que vetlla pel correcte desenvolupament de l’exercici professional d’aquest sector. Un dels moments per col·legiar-se té lloc quan es finalitza el màster. “El Col·legi ajuda i defensa els interessos dels seus integrants, ja que ells són la seva manera de ser”, coincideixen a dir en Miquel Vila i en Luis Noriega. Per aquests júniors, un dels motius més importants per a la col·legiació és la possibilitat de trobar feina. “Penso que el Col·legi ens pot ajudar molt. A més a més, si analitzes la seva borsa de treball veus que hi ha moltes ofertes que no estan en altres motors de cerca”, afirma rotundament en Luis Noriega.

Segons les dades proporcionades pel COEIC, des del mes de gener de 2015, s’han col·legiat un total de 700 persones, gairebé un 10% més que en el mateix segment de temps de l’any 2014. Aquestes noves generacions destaquen per la constant emprenedoria i la capacitat per voler convertir en realitat les seves idees i projectes, i en aquest aspecte, tots dos estudiants convergeixen: “L’apartat Enginova del COEIC és una gran idea, ja que el Col·legi ens pot ajudar a convertir les nostres idees en negocis. Ningú ens ha ensenyat a obrir un negoci, i en aquest sentit, és una excel·lent plataforma”. Les col·legiacions de joves entre els 20 i els 30 anys han representat més del 75% de les noves col·legiacions d’aquest 2015.

Hi ha dos aspectes que convencen els joves per fer el pas endavant i col·legiar-se: l’existència de les Comissions i el preu de les quotes. Les Comissions són una manera d’aprendre, mobilitzar-se i conèixer en profunditat aquell àmbit que més ens interessi. Organitzar activitats, informar de l’activitat d’aquell sector o fer networking són algunes de les seves funcions. Noriega aposta per la Comissió d’Energia mentre que la Comissió de Gerència de Riscos i la de Medi Ambient serien les escollides per en Miquel Vila.

Ambdós es manifesten positivament pel que fa a les quotes del col·legi, “comprensives amb les situacions actuals de la societat, com per exemple amb els joves o si es viu fora del país”, segons en Luis Noriega. En Miquel relaciona qualitat i preu tot manifestant que “el cost de les quotes és molt raonable pels serveis que ofereix el Col·legi”. Entre els nous col·legiats, hi predominen els enginyers industrials, seguits dels enginyers en organització industrial, els enginyers químics i els enginyers en geologia. L’enginyeria innova constantment i ho farà sempre. “És important formar part del Col·legi, ja que et facilita aquesta actualització i aquest accés constant a la informació referent al sector”, conclou en Luis Noriega.

REDACCIÓ // ISABEL MARQUÉS

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.