La Cuca de llum, guardonada per la sostenibilitat

La Cuca de llum, el funicular del Tibidabo ha guanyat l'International Design Awards en la categoria Sostenibilitat, disseny d'arquitectura verda i d'infraestructures sostenibles. L’any 2023 la Cuca de llum va transportar més 806.000 usuaris, un 19,5% més que l’any 2022. El premi valora tant el disseny únic del Funicular del Tibidabo com la seva proposta de transport col·lectiu responsable amb el medi ambient. 

La Cuca de llum va sorgir de la necessitat d’aconseguir un transport col·lectiu del Tibidabo sostenible i així substituir l'històric funicular del Parc d'atraccions que funcionava des del 1901. Aquest nou projecte va estar a càrrec de l'estudi barceloní MIAS Arquitectes, on l’arquitecte Josep Miàs va combinar un disseny únic amb l'aplicació de solucions tecnològiques per crear un referent de la mobilitat sostenible.

Des del 2021, la Cuca de llum s’ha convertit en tot un referent internacional en disseny i mobilitat sostenible, aquest premi no és el primer ni únic que ha rebut, sinó que també acumula de l'Architizer A+, el DAN Paris Design i el LOOP Design. A més, és el principal mitjà de transport. Després de la seva inauguració, a Fulls d'Enginyeria, vam explicar les seves especificitats tècniques en aquest reportatge

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.