L'enllumenat públic dels ajuntaments de Balears haurà de ser amb bombetes LED en cinc anys

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de Balears, Marc Pons, ha anunciat que la futura Llei del canvi climàtic contemplarà que tot l'enllumenat públic serà amb bombetes LED en un termini de cinc anys. L'objectiu del govern balear és arribar a 2050 amb una petjada ecològica 100% lliure d'emissions contaminants.

Pons ha fet aquest anunci després de la reunió mantinguda a l'Ajuntament de Sant Lluis amb els membres del Consell Executiu de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), en què també han participat els directors generals d'Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, i el de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu.

"Una de les mesures vinculades a l'eficiència energètica és que tot l'enllumenat sigui amb bombetes led en un termini de cinc anys, fet que suposaria rebaixar un 60% les emissions i reduir un 60% la factura de la llum", ha afirmat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat.

Un altre dels temes que s'han tractat en el marc de la futura Llei de canvi climàtic és el càlcul de l'anomenada "petjada de carboni" per comptar amb informació de les actuacions dels diferents municipis i anar reduint les emissions. "La implicació dels ajuntaments és fonamental i hi ha una predisposició de treballar de manera conjunta amb una filosofia compartida per arribar a 2050 amb emissions zero", va afirmar Marc Pons.

 

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.