Les 10 tecnologies emergents més rellevants de l’any 2016

Un informe elaborat pel Consell de Tecnologies Emergents del World Economic Forum ha citat les 10 tecnologies disruptives d’aquest any.

1. L’Internet de les Nano-coses: És l’evolució de l’IoT (Internet of Things). Es tracta d’una tecnologia caracteritzada per lús de petits sensors que poden ubicar-se a cossos vius o formar part de l’estructura de qualsevol element. Se li preveu una aplicació directa a la medicina i a les ciències ambientals.

2. Emmagatzematge d’energia a gran escala: Inclou les noves tecnologies de bateries formades per ions de sodi i sense aire, que són més eficients i econòmiques. Permeten emmagatzemar energia a gran escala i alhora faciliten l’ús d’energies renovables.

3. Blockchain: Podria ser la gran protagonista de l’economia mundial del futur. Present en monedes digitals com el Bitcoin, es tracta d’una base de dades descentralitzada on les transaccions electròniques es produeixen de manera segura i verificada.

4. Material 2D: En aquest cas, s’ha citat el grafè com un material amb un gran potencial revolucionari. El grafè és transparent, flexible, molt resistent i amb una conductivitat electrònica superior a la del coure i cent vegades superior a la del silici.

5. Vehicle autònom: Tot i que la seva implantació a la societat encara sembla llunyana, durant l’any 2016 s’ha avançat en aquest àmbit i s’han presentat propostes molt interessants. I és que la cruïlla actual de l’automoció sembla estar entre el vehicle autònom i el respecte pel medi ambient.

6. Xips d’òrgans: Són simulacions en miniatura de qualsevol òrgan humà. És molt pràctic per a les investigacions de nous fàrmacs: aporta més precisió i se substitueixen els animals per aquests xips.

7. Cèl·lules solars de perovskita: La perovskita és un material que permet fabricar cèl·lules solars més barates i eficients que aquelles formades amb silici. Els materials necessaris per sintetitzar la perovskita abunden, es combinen amb facilitat i són econòmics.

8. Intel·ligència artificial: Moltes grans empreses han apostat aquest any per projectes relacionats amb la intel·ligència artificial. Per exemple, Toyota ha apostat per aquest sistema en el seu departament encarregat de la mobilitat.

9. Optogenètica: Aquest avenç de la neurociència té una particularitat: és capaç d’activar i desactivar neurones amb una precisió inexistent fins al dia d’avui. Alguns dels seus objectius són el tractament i la cura de trastorns mentals com el Parkinson o l’alzheimer.

10. Enginyeria metabòlica de sistemes: Evita rastres de carboni mitjançant la creació de materials i compostos químics a partir de processos biològics realitzats per plantes i bacteris. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.