Neix una comunitat de suport a les dones tecnòlogues

Buscar oportunitats per a les dones que treballen al sector tecnològic o que hi volen treballar. Aquest és l’objectiu de Tecnólogas una comunitat de suport oberta a dones o persones de gènere no binari que exerceixin en qualsevol àmbit tecnològic, molt masculinitzat, on es puguin sentir còmodes compartint la seva experiència en el seu desenvolupament professional.

Les artífexs del projecte són Thais Ruiz de Alda, com a coordinadora, Eva Condés, com a facilitadora, i AneMari Fiser, com a career coach. Ruiz de Alda i Condés són, a la vegada, CEO i directora de projectes de Digitalfems, una entitat sense ànim de lucre que impulsa projectes per visibilitzar la dona en els entorns tecnològics. Tecnólogas n’és un més i persegueix el repte de fer xarxa i donar eines a les dones tech, tant amb l’accés exclusiu a programes o esdeveniments, com donant a conèixer ofertes de feina “secretes”. En declaracions a Fulls d’Enginyeria, Condés ha explicat que s’han estrenat amb un taller d’èxit, com  el d’AneMari Fiser, coach, que buscava “empoderar” la dona d’aquest sector. Les beques DigitalFems en són un altre exemple, dirigides a desenvolupadores interessades en projectes d’CKAN, un sistema de gestió de dades de codi obert. El curs dura sis setmanes i permet a les candidates, amb certa experiència, combinar una ocupació amb el programa que ha de servir per poder resoldre les tasques i problemes que proposa el mentor assignat.

Enquesta sobre la situació de la dona a la indústria tecnològica

Un dels trets dels projectes de DigitalFems és el seu interès per les dades. Han engegat el primer laboratori de violències masclistes a Espanya, Datos contra el ruido, i han impulsat el Gender Data Lab, un repositori de dades obertes amb perspectiva de gènere. A través de Tecnòlogas han donat forma a una enquesta sobre la presència de dones al sector tecnològic. Nomes l’1,6% de l’ocupació femenina és del sector de les tecnologies digitals a l’Estat, un percentatge que arriba al 5,6% en el cas dels homes. Conscients que hi ha poques dades que detallin aquest tema, la situació de la dona a la indústria tecnològica, l’enquesta vol trobar-ne més sobre salaris, motius per dedicar-se al sector, motius per abandonar-lo o quantes empreses disposen de rols dedicats a vetllar per la diversitat.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.