Ni caixa ni banc, socis i sòcies

L'insòlit episodi viscut en els darrers mesos, suscitat per la guerra d'Ucraïna ha provocat una ¡ crisi humanitària i econòmica a nivell mundial, a més d’una inestabilitat en el context sociopolític, que s’ha unit a les conseqüències persistents de la pandèmia que ja porta entre nosaltres més de dos anys. El sector financer ha fet front a un context complicat i inesperat i, alhora, s’ha accentuat la sensibilitat social per la sostenibilitat i la inclusió social, fets que ens condueixen a considerar la necessitat de repensar i proposar models socioeconòmics alternatius.

I és en aquest context on pren rellevància el model cooperatiu. Un model d´empresa que contribueix al desenvolupament econòmic i social, propiciant una societat més equitativa, justa i democràtica. En l’àmbit del sector financer la banca cooperativa planteja un nou paradigma que situa a les persones i al planeta en el centre de qualsevol activitat. La conjuntura actual requereix, de manera inqüestionable, nous models financers que reuneixin democràcia, compromís social i sostenibilitat per abordar la situació amb solvència i, alhora, sigui capaç de donar resposta a les necessitats socials que no només és generar un compte de resultats sinó un impacte social positiu abordant també l’emergència climàtica.

A Caixa d’Enginyers apostem per aquest model de banca responsable, que genera impacte positiu, tant en la societat com en el planeta, que garanteixi una gestió responsable, avançant dia a dia de la mà dels valors de la banca cooperativa. Això fa que sigui imprescindible comptar amb un servei financer i assegurador de qualitat, segur i transparent, basat en la professionalitat, la integritat, la proximitat, l’excel·lència i el compromís social, valors cooperatius que tracen el camí a seguir.

Més enllà d’aquestes màximes, el valor afegit com a cooperativa és que sòcies i socis, i la pròpia entitat, comparteixen interessos creant comunitat i es per això que el nostre gran repte és millorar contínuament la satisfacció del soci, construint una relació de confiança a llarg termini. Ara més que mai, les entitats bancaries hem d´estar al costat dels clients, i aquí el món cooperatiu té molt a dir i aportar, ja que és, precisament, el màxim impulsor d’aquesta proximitat.

Tenim al nostre abast, no només l’oportunitat de tenir cura del nostre planeta i de la nostra societat per tal de ser més resilients, sinó que també és imprescindible superar l’estancament secular avançant cap a un model de creixement que aporti valor compartit i que vagi més enllà del component financer. Ara bé, per avançar caldrà fomentar la cooperació global. I així ho manifestem a la primera campanya corporativa dels nostres 55 anys d’història, amb la que volem donar a conèixer a la societat un nou model de banca cooperativa i responsable que contribueix al canvi i que apel·la de manera directa als valors corporatius que ens caracteritzen, els mateixos que han contribuït a la fortalesa intrínseca de l’entitat.

Sens dubte, potenciar el cooperativisme com a model econòmic és clau per avançar vers un món millor, més just i participatiu, on les persones siguin el centre.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.